Дональда Трампа не посадять до в`язниці до президентських виборів: Верховний суд США виніс рішення

Верховний суд США постановив, що колишній президент Дональд Трамп має певний імунітет від кримінального переслідування за спроби скасувати результати виборів 2020 року
Верховний суд США визнав, що Дональд Трамп має частковий імунітет, що затягує судовий процес. Фото - Bloomberg

Це рішення майже гарантує, що судовий процес не відбудеться до листопадових виборів, пише Bloomberg.

Як повідомляє «Kreschatic», судді, які проголосували з ідеологічних позицій у співвідношенні 6 до 3, зазначили, що федеральний апеляційний суд був надто категоричним у відхиленні аргументів Трампа про імунітет, визначаючи вперше, що колишні президенти захищені від переслідування за деякі офіційні дії, вчинені під час перебування на посаді. Більшість суддів наказала нижчим судам переглянути справу, щоб вирішити, до якої міри звинувачення виключаються з переслідування.

“Президент не вище закону,” — написав головний суддя Джон Робертс у висновку суду. “Однак Конгрес не може криміналізувати поведінку президента при виконанні обов’язків голови виконавчої влади за Конституцією.”

Суд утримався від скасування обвинувачення, як цього домагався Трамп. Проте таймінг рішення все одно став тактичною перемогою для колишнього президента, який не постане перед судом у Вашингтоні до дня виборів 5 листопада.

Трамп тепер, ймовірно, дійде до листопадових виборів, пройшовши лише один із чотирьох кримінальних процесів проти нього. 30 травня він був засуджений у суді штату Нью-Йорк за фальсифікацію бізнес-документів для приховування виплати грошей порнозірці Стормі Деніелс перед виборами 2016 року. Судовий процес у Вашингтоні було призупинено, поки Трамп оскаржував свій випадок імунітету.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Дональду Трампу загрожує тюремне ув’язнення за неповагу до суду і тиск на свідків

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *