В НАТО підготували план довгострокової допомоги Україні через ризик перемоги Трампа на виборах у США

На тлі зміцнення позицій правих партій у Європі та можливої ​​перемоги Дональда Трампа на виборах президента США країни НАТО підготували низку заходів, спрямованих на довгострокову підтримку України
На випадок перемоги Трампа на президентських виборах в НАТО підготували заходи довгострокової допомоги Україні. Фото - glavcom.ua

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела. Зокрема, альянс має намір направити в Україну високопосадовця, який відповідатиме за координацію військових постачань. Крім того, НАТО планує заснувати в німецькому місті Вісбаден нове командування для координації постачання військової техніки та зброї, а також навчання військовослужбовців ЗСУ.

Як пише газета, в операції під назвою «НАТО – допомога у сфері безпеки та навчання для України» буде задіяно близько 700 військовослужбовців США та інших країн альянсу. Вони візьмуть на себе більшу частину роботи, яку виконували американські військові після початку повномасштабного вторгнення російських військ до України.

Як повідомляє «Kreschatic», колишній постійний представник США при НАТО Іво Даалдер пояснив, що тепер сам альянс відповідатиме за допомогу Україні. “Тому навіть якщо США скоротять або припинять підтримку цих зусиль, вони не зникнуть”, – додав Даалдер.

Розробляти такі заходи почали ще кілька місяців тому, проте, як зазначає газета, вони набули особливої ​​актуальності після слабкого виступу президента Джо Байдена на теледебатах із Трампом.

Як очікується, про нові заходи підтримки України буде оголошено на саміті альянсу, який відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.

У США 27 червня відбулися перші дебати Джо Байдена та Дональда Трампа, які чинний президент провалив. Після цього деякі прихильники Байдена припустили, що йому доведеться знятися з виборів, однак у штабі президента повідомили, що він не виходитиме з передвиборчих перегонів.

Перед дебатами агентство Reuters повідомило, що два ключові радники колишнього президента представили йому план припинення війни в Україні, на який Трамп «відреагував позитивно». Цей план передбачає, що Київ позбавлять військової допомоги Вашингтона, якщо він не розпочне мирних переговорів із Москвою. Водночас, США попередять Росію, що відмова від переговорів з її боку призведе до збільшення американської підтримки України. Згідно з планом, у ході мирних переговорів сторони повинні домовитися про припинення вогню на основі «існуючої лінії фронту».

Сам Трамп неодноразово заявляв, що у разі обрання президентом закінчить війну в Україні за 24 години.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що демократи намагаються мінімізувати наслідки невдалих дебатів Байдена з Трампом

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *