Війна в Україні: головні новини станом на 860 день повномасштабного російського вторгнення

Тисячі українських в'язнів долучаються до боротьби проти російських сил
Засуджені, які приєдналися до української армії, тренуються в Дніпропетровській області, Україна. Фото - Guardian

Більше ніж 3000 ув’язнених було звільнено умовно та призначено до військових підрозділів після схвалення парламентом законопроєкту про мобілізацію минулого місяця, повідомила заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька.

Як повідомляє «Kreschatic», за її словами, новинна агенція відвідала сільську виправну колонію на південному сході України, де декільком засудженим запропонували можливість умовного звільнення в обмін на службу на полі бою. «Ви можете покласти край цьому та почати нове життя», — сказав їм один з вербувальників, член добровольчого штурмового батальйону.

Очікується, що Віктор Орбан, один з найбільш проросійських лідерів Європи, відвідає Київ у вівторок для зустрічі з Володимиром Зеленським. Це буде перший візит угорського прем’єр-міністра до сусідньої країни з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії та відбувається на тлі переходу головування в ЄС на Угорщину. На противагу цьому, міністр закордонних справ Угорщини, Петер Сіярто, здійснив принаймні п’ять поїздок до Росії з початку війни. Угорщина неодноразово ставила під сумнів необхідність військової підтримки України, закликаючи до перемир’я. Минулого тижня уряди ЄС погодились використовувати 1,4 млрд євро прибутків від заморожених російських активів для постачання зброї та іншої допомоги Україні, обходячи угорське вето, яке так часто гальмувало рішення ЄС щодо України.

Британець, який заснував благодійну організацію на підтримку українських солдатів, загинув під час боротьби проти російських сил, заявила його організація. Пітер Фуше заснував проект Константин, який забезпечує українських солдатів дронами та їжею, евакуює цивільних осіб та доставляє гуманітарну допомогу в зони конфлікту біля лінії фронту. Фуше раніше допоміг побудувати польовий шпиталь у Києві перед тим, як заснував проект Константин, а пізніше став контрактним солдатом збройних сил України.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 859 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *