Війна в Україні: головні новини станом на 863 день повномасштабного російського вторгнення

Згідно з офіційним повідомленням, українська армія відступила з частини Часового Яру, стратегічно важливого міста, яке було зруйноване внаслідок багатомісячного російського штурму
Вид з дрона на зруйновані будівлі у прифронтовому місті Часів Яр. Фото - Збройні сили України

Часів Яр розташований недалеко на захід від Бахмута, який був захоплений Росією минулого року після тривалої десятимісячної битви. Протягом кількох місяців російські війська зосереджували зусилля на захопленні Часового Яру, розташованого на підвищеній місцевості.

Візит Віктора Орбана до Москви для переговорів з Путіним

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан здійснить візит до Москви у п’ятницю для переговорів з Володимиром Путіним, повідомили джерела. Цей візит відбудеться через декілька днів після першого візиту Орбана до України з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Як повідомляє «Kreschatic», два джерела в Будапешті повідомили Guardian про цю поїздку, зазначивши, що вона запланована як частина пакету з візитом до України після того, як Угорщина цього тижня перебрала на себе ротаційне головування в ЄС. Високопоставлене джерело в ЄС підтвердило, що їм відомо про запланований візит, який, ймовірно, викличе обурення в Брюсселі. Орбан, якого широко вважають найбільш проросійським лідером ЄС, прагне зобразити себе як “промирного” політика, але часто повторює російські тези про війну.

Російські удари вбили двох людей та поранили 26

Російські удари в четвер вбили двох людей і поранили 26 в українських регіонах. Ракетний удар по Одесі вбив жінку, поранив сімох людей і пошкодив портову інфраструктуру, повідомив голова регіону Олег Кіпер у Telegram. У Харківській області друга жінка загинула, а чоловік був поранений унаслідок удару російської керованої бомби по селу Руська Лозова, повідомив голова регіону Олег Синєгубов.

Арешт російського полковника за звинуваченням у шахрайстві

Російський військовий суд у четвер взяв під варту полковника Артема Городілова, командира 83-ї гвардійської десантно-штурмової бригади, на два місяці за звинуваченням у масштабному шахрайстві, повідомило державне агентство ТАСС. Городілов, який був підвищений за його «подвиги» у так званій «спеціальній військовій операції» в Україні, став черговим у серії високопоставлених російських військових офіцерів та високопоставлених чиновників оборони, які були заарештовані за звинуваченнями у корупції після призначення у травні нового міністра оборони Андрія Бєлоусова. У 2022 році The New York Times повідомила, що Городілов командував силами, які вбивали українських цивільних у Бучі в березні того року.

Володимир Путін про наміри Дональда Трампа завершити війну

Президент Росії Володимир Путін у четвер заявив, що вірить у щирість кандидата в президенти США Дональда Трампа щодо бажання завершити війну в Україні, але він не знає, як Трамп планує це зробити у разі обрання. “Те, що пан Трамп, як кандидат у президенти, заявляє, що готовий і хоче зупинити війну в Україні, ми сприймаємо це цілком серйозно”, – сказав Путін на прес-конференції в Казахстані. Путін також заявив, що його публічно висловлена думка на користь того, щоб Джо Байден залишався президентом, залишається незмінною.

Медведєв про новобранців російської армії

Близько 190 000 новобранців підписали контракти на приєднання до російської армії станом на 2024 рік, повідомило державне агентство РІА, посилаючись на колишнього президента Дмитра Медведєва у четвер. Медведєв, який є заступником голови Ради безпеки Росії, заявив, що поточний середній темп набору складає близько 1000 людей на день.

Візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Росії

Кремль у четвер повідомив, що прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Росію у понеділок для переговорів з Путіним. Росія має міцні зв’язки з Індією з часів холодної війни, і значення Нью-Делі як ключового торговельного партнера для Москви зросло з початку війни в Україні, оскільки вона стала ключовим покупцем російської нафти після санкцій, запроваджених США та їх союзниками.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 862 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *