Війна в Україні: головні новини станом на 874 день повномасштабного російського вторгнення

Президент України Володимир Зеленський заявив у понеділок, що Росія повинна бути представлена на другому саміті миру в листопаді
Володимир Зеленський вважає, що Росія має бути присутня на другому саміті миру. Фото - president.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», Зеленський зазначив, що перший саміт, який він організував минулого місяця у Швейцарії, пройшов без участі Москви. Обидві сторони уникали прямих мирних переговорів після того, як перемовини між делегаціями Росії та України провалилися у перші тижні вторгнення Росії у лютому 2022 року. Однак під час прес-конференції у Києві після свого візиту до США на саміт НАТО, Зеленський допустив можливість прямих переговорів з офіційними представниками Москви. “Я вважаю, що представники Росії повинні бути на другому саміті”, – сказав Зеленський, описуючи підготовку до зустрічі союзників України.

Україні необхідно 25 систем ППО Patriot

На тій же прес-конференції Зеленський зазначив, що Україні потрібно 25 систем ППО Patriot для повного захисту свого повітряного простору, додаючи, що він також хоче, щоб західні партнери надіслали більше винищувачів F-16, ніж вже було обіцяно. Зеленський підкреслив, що шестимісячна затримка у військовій допомозі від США, найбільшого окремого донора України, призвела до втрати ініціативи на фронті українськими силами.

Високопосадовці ЄС бойкотують неформальні зустрічі під головуванням Угорщини

Вищі посадовці ЄС бойкотуватимуть неформальні зустрічі, організовані Угорщиною, поки ця країна займає ротаційне головування в ЄС. Це рішення було прийняте після серії “неформальних” зустрічей прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з іноземними лідерами щодо України, які роздратували європейських партнерів. Рішення про бойкотування було прийняте “у світлі недавніх подій, які відзначають початок угорського головування в ЄС”, заявив речник Європейської комісії Ерік Мамер у понеділок.

Атака безпілотника спричинила пожежу на заводі в Росії

Атака безпілотника спричинила пожежу на заводі з виробництва електричних пристроїв і компонентів у Курській області Росії, заявив у вівторок губернатор області, що межує з Україною. “Жоден з працівників не постраждав”, – повідомив губернатор Олексій Смирнов у месенджері Telegram.

Російський генерал отримав домашній арешт за звинуваченням у шахрайстві

Російський військовий суд у понеділок призначив домашній арешт генералу та колишньому командувачу російськими силами в Україні Івану Попову, якого звинувачують у великомасштабному шахрайстві. Попов був звільнений з-за ґрат у понеділок після арешту в травні за підозрою у шахрайстві, що карається до 10 років ув’язнення.

Український військовослужбовець застрелений прикордонником під час спроби втечі

Військовослужбовця, який намагався нелегально втекти з країни, було застрелено прикордонником після того, як його затримали. Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило, що чотирьох військовослужбовців затримали під час наближення до кордону з Молдовою пішки в Одеській області у неділю. “Під час спроби перетнути кордон, прикордонники їх помітили та затримали,” – заявили в ДБР. “Один з утікачів напав на прикордонника під час спроби втечі. У відповідь він використав службову зброю та застрелив нападника”.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 873 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *