Кабмін має намір «заморозити» розмір соціальних виплат і зарплат українців до 2028 року

Цього року пенсії літніх українців незначно підвищили, але вже з наступного року, традиційна індексація розміру виплат залишається під питанням, як і підняття мінімальної заробітної плати.
Ольга Лисенко 699 2 comments
Гривні. Фото - novyny.live

Як інформує «Kreschatic» із посиланням на офіційну сторінку Верховної Ради України, Кабмін пропонує «заморозити» соцдопомогу і зарплати, попри те, що парламентарії не рекомендують вдаватися до таких кроків.

Зокрема, відповідно до «Бюджетної декларації на 2025-2027 роки», планує зафіксувати розміри мінімальної зарплати («мінімалка»), пенсійних допомог і прожиткового мінімуму (ПМ) на поточному рівні, до 2028 року.

Тобто, показники соціальних стандартів у період з 2025 по 2027 роки залишаться на рівні поточного року:

  • ПМ становитиме лише 2 920 гривень;
  • «мінімалка» — все ті ж 8 000 гривень до виплати податків і різних зборів.

Укладачі документа, що пропонує вищеописані «поліпшення», акцентували:

Оскільки фіскальний простір залишатиметься обмеженим, уряд фіксує прожитковий мінімум і мінімальну зарплату, щоб скоротити соціальні видатки бюджету, що фінансуються за кошти міжнародної допомоги.

Раніше ми писали про те, чому розмір фактичної зарплати відрізняється від того, який «показує» Держстат.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
2 Comments
  • Я готовий терпіти усе що робить Український Народ а саме пробачає та шукає можливості перемогти у війні. Це жертви на які мі усі йдемо.

  • Український Народ готовий терпіти усі заморозки підвищень зарплат та пенсій. Жити у скрутному скороченому бжджеті аби усе що потрібно для перемоги було забезбечено в тому числі донатами для потужного удару та стримуванні, закінченню війни. Але Ми як Народ звичайний, працьовитий не потерпимо розьеднання та одного фактору безсвідомості – КОРУПЦІЮ яка працює на ворога та домагає у її сприянні здолати Українців коли державі цікаві її шкурні справи та швидкі хвости на чужбинах Світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *