Стало відомо, які професії мають найбільший попит в Україні

В Україні під час війни виникла доволі нетипова ситуація на ринку праці: кількість вакансій значно зросла, тоді як кількість резюме зменшилася. 
Фахівці. Фото - 24 Канал

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Facts.today

Ця динаміка зумовлена мобілізацією населення та міграційними процесами, які відбуваються в країні. Водночас деякі професії стали більш затребуваними, ніж раніше. На Єдиному порталі вакансій зараз опубліковано близько 249 000 пропозицій роботи. Найбільший попит спостерігається на кваліфікованих робітників, працівників сфери послуг, а також спеціалістів і професіоналів. Хоча загальна структура вакансій не зазнала суттєвих змін, деякі професії стали особливо актуальними в сучасних умовах.

Державний центр зайнятості відзначає, що ті професії, які були популярні до початку повномасштабної війни, залишаються важливими й сьогодні. Серед найбільш затребуваних зараз є кваліфіковані робітники, такі як водії, слюсарі, автослюсарі, швачки, електрики, механіки та токарі. Не менш важливими залишаються і некваліфіковані робітники, зокрема вантажники, підсобні робітники, прибиральники, двірники та укладальники.

Сфера послуг також потребує працівників: затребувані кухарі, продавці, баристи, офіціанти, охоронці та перукарі. Крім того, зберігається високий попит на спеціалістів і професіоналів, серед яких бухгалтери, вчителі, інженери, медсестри, фармацевти, технологи, психологи, вихователі, економісти та юристи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ЄС надав Україні транш у розмірі 4,2 млрд євро.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *