Латвія та Україна уклали меморандум про співпрацю в сфері кібербезпеки

Угода окреслює правові рамки та передбачає ефективне використання технічних та людських ресурсів для боротьби з кіберзагрозами.
Кібербезпека. Фото - УНН

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Delfi

Підписаний документ сприятиме активному обміну інформацією щодо кібер-інцидентів, дозволяючи обом країнам своєчасно реагувати на нові виклики у сфері кібербезпеки. Особливий акцент зроблено на розвитку двосторонніх каналів комунікації, що сприятимуть швидкому сповіщенню про кіберзагрози та обміну передовим досвідом.

Крім того, меморандум включає спільні ініціативи у сфері освіти, досліджень та інновацій, що допоможе Латвії та Україні поглибити свої знання і посилити технологічну базу. Це партнерство має на меті не лише посилення кіберзахисту, а й створення умов для спільної роботи над новими проектами, що сприятимуть розвитку обох країн.

У 2025 році Латвія планує виділити значні кошти у розмірі 20 млн євро для міжнародної коаліції дронів, що ще більше підкреслює її прагнення до зміцнення безпеки в регіоні.

Меморандум був підписаний у Києві, під час офіційної зустрічі представників обох країн. Співпраця між Латвією та Україною в галузі кібербезпеки набуває особливої значущості в умовах сучасних викликів, коли спільні зусилля та обмін знаннями стають ключовими факторами успіху у захисті від кіберзагроз.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Латвія перестає пускати до себе автомобілі на білоруських номерах.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version