Підвищення податків: що відомо на даний момент

Робоча група, що займається розглядом урядового законопроєкту про підвищення податків, погодила підвищення військового збору з доходів українців. 
Данило Гетманцев. Фото - ЄП

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на тг-канал Гетманцева

Згідно з новими змінами, ставка збору зросте з 1,5% до 5%, а для фізичних осіб-підприємців третьої групи буде введено окремий збір у розмірі 1%. Кошти від військового збору спрямовуватимуться виключно на фінансування Збройних Сил України через спеціальний фонд.

У той же час, в проєкті було виключено пропозицію збільшення податку на прибуток банків з 25% до 50%. Це стало результатом принципової позиції Міністерства фінансів та Національного банку України.

Згідно з прогнозами Міністерства фінансів, у 2024 році збільшення військового збору з доходів українців дозволить отримати додатково 27,3 мільярда гривень, а в 2025 році ця цифра зросте до 107,7 мільярда гривень. Збір у розмірі 1% з доходів ФОПів третьої групи в 2025 році принесе бюджету 5,9 мільярда гривень.

Проте, незважаючи на запропоновані зміни, очікуваний ресурс на 2024 рік значно зменшився — з планованих 125 мільярдів гривень до 30,1 мільярда гривень, що може мати серйозні наслідки для державного бюджету.

Нагадаємо, раніше ми писали про головні новини станом на 917 день повномасштабного російського вторгнення.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *