Україна запрошує Індію до активної ролі в завершенні війни з Росією

Україна закликає Індію виступити посередником мирних переговорів з РФ, використовуючи свій вплив, аби переконати Кремль повернутися до діалогу. 
Моді та Зеленський. Фото - РС

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Bloomberg

Ця ініціатива отримала публічне підтвердження від посла України в Індії Олександра Поліщука, який заявив, що Індія повинна грати активнішу роль у завершенні війни Росії проти України. 

Українська сторона пропонує Індії провести другий саміт миру до листопада 2024 року, сподіваючись, що Нью-Делі підтримає цей крок. Посол Поліщук підкреслив, що прагнення Індії здобути постійне місце в Раді Безпеки ООН вимагає більш амбітних дій, ніж просто передача повідомлень між сторонами конфлікту. Індія повинна стати впливовим учасником мирного процесу.

Важливим кроком на шляху до посилення двосторонніх відносин став нещодавній візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Києва. В День Державного прапора України він відвідав столицю України, де разом із президентом Володимиром Зеленським вшанував пам’ять загиблих дітей на виставці «Мартиролог». Цей візит став першим для індійського лідера від часу незалежності України в 1991 році. Обидві сторони домовилися про співпрацю у сферах медицини, сільського господарства, гуманітарних питань та культури.

Нарендра Моді підтвердив, що Індія підтримує мирне вирішення конфлікту дипломатичним шляхом, поважаючи суверенітет і територіальну цілісність України. Він також зазначив, що Індія готова активно сприяти мирному врегулюванню і запропонував Україні не втрачати часу в пошуку дипломатичного вирішення війни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нарендра Моді знову поговорив з Путіним.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version