МАГАТЕ розширює моніторингову місію в Україні: увага на безпеку АЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії розширює моніторингову місію в Україні, фокусуючи увагу на об'єктах інфраструктури, які мають критичне значення.
МАГАТЕ. Фото - ArmyInfo

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на прес-службу Енергоатому

Експерти агентства вже відвідали одну з електричних підстанцій, яка зазнала пошкоджень внаслідок масованого ракетного обстрілу з боку російських військ. Ця підстанція має важливе значення для стабільної роботи АЕС.

Представники МАГАТЕ спільно з фахівцями Енергоатому, Укренерго та Держатомрегулювання оглянули об’єкт, задокументувавши всі пошкодження. Візит став першим кроком у практичній реалізації домовленостей, досягнутих під час зустрічі президента Володимира Зеленського з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Розширення моніторингової місії відбувається на тлі нещодавнього візиту Гроссі до Києва, після якого він відправився на тимчасово окуповану Запорізьку АЕС. За підсумками поїздки Гроссі заявив, що градирню, пошкоджену російськими військами, необхідно буде демонтувати після деокупації станції, оскільки вона більше не придатна до використання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Рафаель Гроссі прибув до Києва.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *