ЗМІ розкрили причину затримання Усика в аеропорті Кракова

У ніч на середу, 18 вересня, стало відомо, що в аеропорті Кракова був затриманий український професійний боксер Олександр Усик і його тренер. ЗМІ з’ясували попередню причину інциденту за участю спортсмена.
Український професійний боксер Олександр Усик. Фото – instagram.com/usykaa

Український боксер приїхав у Краків із Києва на автомобілі, звідки мав намір вилетіти у Валенсію. В іспанському місті чемпіон готується до реваншу проти британця Тайсона Ф’юрі, із яким він вийде на ринг 21 грудня.

Про це інформує «Kreschatic» із посиланням на видання Przeglad Sportowy и ESPN.

Промоутер боксера Анджей Василевський у коментарі Przeglad Sportowy, посилаючись на слова менеджера спортсмена, правоохоронці відмовилися пускати у літак друга Усика, не пояснюючи причин. Українець був проти затримання товариша, заявивши, що не полетить без нього.

Водночас журналісти ESPN зазначають, що представник авіакомпанії відмовив чемпіону і його тренеру Сергію Лапіну в посадці на рейс, аргументуючи це їхнім «непридатним для польоту станом». Боксер намагався пояснити, що з ними все гаразд в вони просто виснажені після 14-годинного шляху до Польщі із української столиці. У результаті їх затримали через мовний бар’єр і категоричну позицію спортсмена.

Пізніше на своїй сторінці в Instagram Усик, коментуючи ситуацію в аеропорті Кракова, зазначив, що сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Чемпіон подякував за підтримку українським дипломатам і висловив повагу до польських правоохоронців, «які виконують свої обов’язки, незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії».

На затримання спортсмена відреагував і глава держави Володимир Зеленський. Президент заявив, що він поспілкувався по телефону з боксером і обурений таким ставленням до українського громадянина. Гарант повідомив, що доручив очільнику МЗС Андрію Сибізі та главі МВС Ігорю Клименку з’ясувати всі деталі інциденту.

Нагадаємо, що в Лондоні стартував процес зі звинувачень у фінансових порушеннях проти «Манчестер Сіті».

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *