Війна в Україні: головні новини станом на 940 день повномасштабного російського вторгнення

За словами Президента України Володимира Зеленського, близько 40 тисяч російських солдатів були перекинуті з основних ліній бойових дій, щоб протидіяти наступу в Курській області, який було розпочато 6 серпня.
Український наступ в Курській області відтягнув 40 тисяч російських військових, заявив Зеленський. Фото - rbc.ua

Як повідомляє “Kreschatic“, у четвер Міністерство оборони Росії заявило про захоплення села Георгіївка, розташованого на схід від міста Курахове в Донецькій області. Генштаб ЗСУ також підтвердив запеклі бої в цьому районі. Водночас український військовий блог DeepState повідомив, що село перебуває під контролем російських військових. Зеленський у своєму нічному зверненні зазначив, що українським силам вдалося знизити наступальний потенціал окупантів у Донецькій області, хоча ситуація залишається складною поблизу Курахового та Покровська — ключових цілей російських військ.

Російські війська завдали ударів по будинку для літніх людей у Сумах та здійснили нову хвилю авіаударів, націлених на енергетичну інфраструктуру України. Унаслідок цих атак загинув один цивільний, 12 отримали поранення. Російська керована бомба вразила п’ятиповерховий будинок, повідомили регіональні та військові чиновники. Рятувальні бригади продовжують пошуки можливих жертв під завалами.

Місія ООН з моніторингу прав людини в Україні заявила, що ці атаки на енергосистему порушують гуманітарне право. За даними Міжнародного енергетичного агентства, в зимові місяці дефіцит електроенергії в Україні може сягнути третини від пікового попиту.

Наступного тижня Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом та віцепрезиденткою Камалою Гарріс у Білому домі. Під час цієї зустрічі Зеленський планує представити свій план перемоги, побоюючись можливих змін у зовнішній політиці США після виборів.

Тим часом Сполучені Штати оголосили про нові санкції проти п’яти груп та однієї особи, які допомагали фінансувати співпрацю між Росією та Північною Кореєю. Ці санкції спрямовані на припинення постачання зброї для російської війни в Україні.

Німеччина планує надати додаткову військову допомогу Україні на суму близько 400 мільйонів євро. Це є частиною більшого пакету на 8 мільярдів євро, запланованого на 2024 рік.

Президент Росії Володимир Путін оголосив, що виробництво дронів у Росії буде збільшене майже вдесятеро до 1,4 мільйона одиниць для забезпечення перемоги в Україні. За його словами, цього року Збройні сили РФ вже отримали близько 140 тисяч безпілотників різних типів.

Рамзан Кадиров, лідер російської Чеченської Республіки, звинуватив Ілона Маска у виведенні з ладу автомобіля Tesla Cybertruck, який, як він стверджував, отримав від мільярдера минулого місяця. Кадиров у серпні поділився відео, на якому він роз’їжджає в електромобілі з чимось, схожим на автомат, встановленим на його даху. Кадиров сказав, що отримав автомобіль від Маска, хоча власник Tesla назвав це брехнею на своїй платформі в соціальних мережах X. «Тепер нещодавно Маск дистанційно вимкнув Cybertruck», — написав Кадиров у своєму акаунті в Telegram.

Читайте також: Війна в Україні: головні новини станом на 939 день повномасштабного російського вторгнення

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version