Заборони і традиції 26 вересня: чого варто уникати в день пам’яті святого Іоанна Богослова

26 вересня відзначається пам'ять святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, чия життєва історія тісно переплітається з рибальством та служінням Ісусу Христу.
Іоанн Богослов. Фото - bigmir

Як повідомляє “Kreschatic“, 26 вересня відзначається пам’ять святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, чия життєва історія тісно переплітається з рибальством та служінням Ісусу Христу. В цей день православні християни традиційно звертаються до святого за здоров’ям і зміцненням родинних зв’язків.

Згідно з народними повір’ями, в цей день особливо важливо дотримуватись певних заборон, які можуть вплинути на загальне самопочуття і обставини в житті. Наприклад, вважається, що якщо носити старе взуття в цей день, то це може призвести до неприємностей і відкрити «чорну смугу» в житті. А зупинятись на перехресті — це не тільки небезпечно, але й може залучити до себе неприємності з «нечистою силою».

Цього дня рекомендовано відвідати храм та помолитися, а також спекти пироги, якими можна пригостити близьких, адже це вважається способом залучити в дім щастя і добробут. Народні прикмети також говорять про те, що якщо в цей день не буде грачів, це може свідчити про близький прихід першого снігу, а сильний вітер віщує опади.

Нагадаємо, раніше ми писали про день ангела 25 вересня, та кого вшановують і чого варто уникати в цей день.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *