28 вересня: святкування пам’яті святого Харитона та народні традиції

28 вересня в Україні відзначається день пам'яті святого Харитона, який є символом стійкості у вірі та відданості Богу.
Харитон. Фото - UKR.NET

Як повідомляє “Kreschatic“, 28 вересня в Україні відзначається день пам’яті святого Харитона, який є символом стійкості у вірі та відданості Богу. Святитель, відомий своєю монашеською діяльністю та місіонерськими подорожами, надихає вірян на молитовне звернення за допомогою та зцілення. У храмах проводяться богослужіння, де відзначають його подвиги, а віруючі моляться про укріплення у вірі.

В цей день особливо популярні сповідь та очищення душі, адже святий Харитон, якого часто зображують у монашеському вбранні, вважається покровителем у важкі часи. Поряд з ним вшановується і святий Вячеслав, який залишив помітний слід в історії Чехії, прагнучи поширити християнські цінності у своїй країні. Його життя та мученицька смерть стали прикладом благочестя і справедливості.

Цей день також пов’язаний з певними народними прикметами. Зокрема, якщо дерева знову в цвіті, можна очікувати довгого і теплого осіннього періоду, якщо з білими зайцями, то свідчить про пізні холоди. Проте, згідно з традиціями, 28 вересня вкрай небажано відвідувати гостей або запрошувати друзів. Вважається, що це може призвести до непорозумінь та конфліктів.

Також не рекомендується укладати серйозні фінансові угоди, оскільки вони, як вважається, не принесуть позитивних результатів. Мешканці надавали перевагу залишатися вдома, займатися рукоділлям та співом, що додавало святковості і душевного піднесення в цей особливий день.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 27 вересня — День Ангела для Віктора, Дмитра та інших.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *