У Мінстратегпромі підтвердили успішне застосування ракети-дрону «Паляниця» для атаки на РФ

Колишній керівник Укроборонпрому, глава Міністерства стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін підтвердив успішне застосування ракети «Паляниця» по РФ.
Ракета-дрон «Паляниця». Фото – Максим Глушак

Глава Мінстратегпрому заявив, що Сили оборони України вже застосовували дрон-ракету «Паляниця» вітчизняного виробництва для атак на територію держави-терориста, інформує «Кreschatic» із посиланням на видання OBOZ.UA.

За словами міністра, використання новітньої української зброї для ударів по Російській Федерації було успішним. Зараз головне завдання для виробника цієї ракети полягає у масштабуванні її випуску, щоб якомога більше цього озброєння отримали Сили оборони.

Сметанін підкреслив, що незважаючи на стрімкий розвиток вітчизняного виробництва, наша країна все ще залежна від підтримки партнерів. Керівник відомства звернув увагу на те, що немає жодної держави, яка була б абсолютно незалежною у цій сфері, і навіть РФ, яка має більший бюджет і видатки на виробництво зброї і техніки, купує її у друзів Москви.

Раніше про застосування дрону-ракети «Паляниця» повідомив глава держави. Зеленський розкрив, що ЗСУ вперше застосували цю зброю проти ворога саме у 33-й день народження нашої держави. Захисники уразили об’єкт «другої армії світу» на тимчасово окупованій території.

Нагадаємо, 1 жовтня Україна святкувала День захисників та захисниць. Президент відзначив подвиг воїнів.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version