На Луганщині згоріло ціле село, яке перебувало під окупацією понад 10 років – ОВА

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив, що у регіоні згоріло село, яке перебувало під російською окупацією понад 10 років.
Луганська область. Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

Керівник Луганської ОВА у п’ятницю, 4 жовтня, у своєму Telegram-каналі повідомив, що у області через бездіяльність російських «визволителів» згоріло ціле селище у Довжанській громаді – Устинівка, інформує видання «Кreschatic».

За словами чиновника, населений пункт перебував під російською окупацією понад десять років і за цей час там не бачили жодної одиниці спеціальної техніки, яка б виконувала превентивні заходи. Лисогор зазначив, що навіть коли палали хати, жителі Устинівки так і не дочекалися приїзду рятувальників.

Начальник обласної військової адміністрації зазначив, що це не перший населений пункт у регіоні, який згорів через байдужість загарбників і окупаційної «влади». Вони не пишуть у ЗМІ про знищене стихією селище Христофорівка, про наслідки пожеж у селищі Щедрищеве, та інші населені пункти, які вони вирішили не рятувати.

Минулого місяця журналісти писали, що на Луганщині у Антрацитівській громаді через пожежі вигоріло понад 95% домогосподарств у Христофорівці. Також у вересні згоріло Щедрищеве, де вогонь знищив біля 80 будинків і ліс.

Як повідомлялося, у ЦПД заявили, що Сили оборони України зупинили активний наступ путінських окупаційних військ під Покровськом Донецької області.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *