ЗМІ пояснили, чому армія Путіна не здатна провести повномасштабний наступ на Покровськ

Західні журналісти заявили, що атаки ЗС РФ на фронті слабшають, окрім того, армія Путіна не здатна провести повномасштабний наступ на Покровськ Донецької області.
Місто Покровськ у Донецькій області. Фото – facebook.com

Видання The Economist, посилаючись на українські джерела, пише, що на Донбасі армія Путіна має суттєву перевагу у кількості особового складу та вогневої сили, тому під тиском повільного просування ворога ЗСУ доводиться відступати, інформує «Kreschatic».

Водночас окупанти далекі від досягнення своєї головної мети – повної окупації Донеччини та Луганщини до кінця року. Росіяни не змогли захопити важливі населені пункти у Донецькій області, такі як Часів Яр і Покровськ. Останнє місто є ключовим логістичним вузлом для Сил оборони, однак наступ ЗС РФ сповільнився і вони застрягли у боях.

Журналісти цитують німецького військового експерта Ніко Ланге, який заявив, що у «другої армії світу» немає достатньо сил для проведення повномасштабного наступу на Покровськ, незважаючи на те, що їхня артилерія близько розташована до міста.

Водночас втрати путінських окупаційних сил зросли до 1000 загарбників на добу, а запаси техніки СРСР можуть вичерпатися вже наступного року. Аналітики ISW стверджують, що у боях за Покровськ армія Росії «поклала» щонайменше 5 дивізій бронетехніки. Також помітно знижується перевага ЗС РФ в артилерії, вона дедалі більше залежать від ненадійних снарядів із КНДР.

Нагадаємо, що глава Чечні Рамзан Кадиров запропонував поповнювати окупаційну армію РФ «аморальною молоддю» із республіки.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *