Цим можуть користуватися росіяни – Ступак пояснив, які проблеми для ЗСУ на фронті створюють осінні зливи

Колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак пояснив, які проблеми для ЗСУ на фронті створюють осінні зливи, чим можуть скористатися загарбники.
Третя окрема штурмова бригада ЗСУ. Фото – ab3.army

Ексспівробітник СБУ в інтерв’ю виданню OBOZ.UA розповів, що невдовзі Сили оборони України на фронті зіткнуться зі ще однією серйозною проблемою – погодні умови стануть на заваді ефективному застосуванню безпілотників, інформує «Kreschatic».

Ступак пояснив, що через сильні вітри і осінні зливи бійцям буде важко використовувати FPV-дрони, оскільки вони можуть не долітати до цілей. За його словами, цим можуть користуватися росіяни для нанесення стрімких артилерійських ударів. Оскільки єдина можлива протидія у ЗСУ – це БПЛА, воїни зіткнуться із відчутними труднощами.

Колишній співробітник Служби безпеки зазначає, що через дощі ґрунт розмокне і як ЗСУ, так і армії Путіна буде складно використовувати важку техніку. Однак загарбники продовжать атаки артилерією і КАБами, які працюють і в негоду.

Враховуючи ці фактори, згідно прогнозу Ступака, ЗС РФ восени можуть захопити ще частину території нашої країни, використовуючи замість важкої техніки піхоту, мотоцикли, квадроцикли тощо.

Раніше військовий експерт Владислав Селезньов прокоментував дії росіян у Торецьку Донецької області, зазначивши, що ворог повернувся до старої тактики.

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *