День ангела для Сергія: традиції та заборони 19 жовтня

19 жовтня — це день пам'яті, роздумів і традицій, що поєднує релігійні та народні цінності.
Осінній лист. Фото - ГЛАВКОМ

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politexpert

19 жовтня православна церква вшановує пам’ять святого пророка Йоіла, одного з менш відомих пророків Старого Завіту, чия книга входить до складу Біблії. Йоіл, син Акіта і брат пророка Амоса, жив у часи вавилонського полону, коли юдеї були вигнані зі своєї землі. Його пророцтва, викладені у книзі, містять важливі меседжі для свого народу в цей складний період.

У цей день варто дотримуватись певних заборон, які передавалися з покоління в покоління. Зокрема, не рекомендується прати одяг, відмовляти у допомозі тим, хто її потребує, а також тримати відкритими двері та вікна. Ці звичаї мають глибокі корені і сприяють підтримці духовної атмосфери свята.

Народні прикмети цього дня також цікаві: безвітряна погода може свідчити про похолодання, а червоний захід сонця пророкує зміни в погоді. За спостереженнями наших предків, сніг, що випав 19 жовтня, може вказувати на те, що весна буде пізньою. Крім того, цей день в церковному календарі 2024 року є Дмитрівською поминальною батьківською суботою, коли вшановують пам’ять покійних, зокрема тих, хто загинув, захищаючи рідну землю.

Серед тих, хто відзначає іменини 19 жовтня, — Дмитро, Іван, Леонтій і Сергій. Талісманом для тих, хто народився в цей день, є аметист, камінь, що, за давніми повір’ями, посилює інтуїцію, захищає від негативу та приносить спокій. Аметист вважається символом захисту і добробуту для свого власника.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 18 жовтня православні християни відзначають день пам’яті святого апостола і євангеліста Луки.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *