23 жовтня – День ангела для Якова: прикмети та заборони цього дня

23 жовтня – це не просто дата в календарі, а важливе свято, яке поєднує в собі багатовікові традиції, народні прикмети та духовне значення.
Осіння атмосфера. Фото - Wellington

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politexpert

23 жовтня вшановують пам’ять святого апостола Якова. Цей день традиційно вважався важливим для бджолярів, які молилися святому, щоб наступний рік був урожайним на мед. До цього часу завершувалася підготовка вуликів до зими, і бджолярі зверталися до Якова з проханнями про захист та благословення.

Наші предки вірили в прикмети, які могли вказати на те, якою буде погода в найближчі тижні. Якщо природа не виявляла ознак морозу, це було передвісником його відсутності ще на кілька тижнів. Звертали увагу і на напрямок вітру, який міг сигналізувати про прийдешні холоди. Особливу увагу приділяли деревам: якщо верба вже скидала листя, це було передвісником ранньої зими.

Цього дня не варто братися за будь-які справи, пов’язані з ремонтом взуття чи одягу, адже це могло привести до неприємностей. Важливо також уникати конфліктів і не з’ясовувати стосунки, щоб не притягнути негатив у своє життя. В давнину вірили, що будь-які фінансові операції, здійснені в цей день, можуть не мати успішного результату, тому брати або давати гроші в борг було під забороною.

День ангела святкують Олександр, Володимир, Гнат, Максим, Микола, Яків та Єфросинія. Талісманом людей, народжених 23 жовтня, вважається аметист. Цей камінь здавна асоціювали з душевним спокоєм і гармонією. Вірили, що аметист здатен дарувати позитивні думки та захищати від тривог, наповнюючи свого власника внутрішнім світлом.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 22 жовтня в церковному календарі відзначається день пам’яті святого рівноапостольного Аверкія.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version