26 жовтня: День пам’яті святого Димитрія та народні прикмети

26 жовтня православний світ відзначає день пам’яті святого великомученика Димитрія Мироточця, який народився у Солуні в родині християн.
Осінній сніг. Фото - Апостроф

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Politexpert

Ставши правителем міста після смерті батька, святого Василія, Димитрій активно захищав віру і підтримував християн у важкі часи переслідувань. Його страждання за віру призвели до страти, але після смерті він продовжив вчиняти чудеса, зцілюючи хворих і ставши покровителем воїнів.

Цього дня в Україні, як і в інших країнах, віряни моляться святому Димитрію, звертаючись до нього за допомогою та захистом. Відзначаючи це свято, не варто забувати про народні прикмети. Наприклад, сніг, що випав 26 жовтня, прогнозує холодну весну, а червоний схід сонця може вказувати на сильний вітер.

День пам’яті святого Димитрія також супроводжується певними забобонами. Не рекомендується прибирати в домі, мити підлогу чи прибирати сміття, адже це може “вимести” все хороше з вашого життя. Не слід брати до рук незнайомі предмети, оскільки це може негативно позначитися на здоров’ї. Водночас, у ніч напередодні свята дівчини можуть побачити сновидіння, що віщують майбутнє.

Також відзначається, що у цей день закінчується сезон сватання. За народними повір’ями, щоб незаміжня дівчина змогла вийти заміж, їй слід погладити безпритульного пса. Ці традиції свідчать про глибоке коріння віри і звичаїв українського народу, які передаються з покоління в покоління.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 25 жовтня відзначається день пам’яті святих мучеників Маркіяна та Мартирія.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *