10 порад, які допоможуть обрати якісне вівсяне молоко для закладу

Все більше гостей громадського харчування віддають перевагу більш корисним альтернативам традиційній молочці.

Вівсяне молоко користується популярністю у людей з непереносимістю лактози, веганів та тих, хто дотримується рослинної дієти. Однак, щоб введення в меню вівсяного молока увінчалося успіхом, слід зупинитись на якісному продукті – від цього залежить і радість відвідувачів, і репутація закладу.

На що слід звернути увагу при виборі вівсяного молока для HoReCa

Харчові технологи при виборі рослинної молочки рекомендують звертати увагу на наступні 10 пунктів:

  1. Склад. Найкраще, щоб у напої було мінімум інгредієнтів – це вода, овес та стабілізатор. У натуральному молоці стабілізатором зазвичай виступає соняшникова олія або інший звичний продукт. Варто уникати штучних ароматизаторів та консервантів.
  2. Поживна цінність. Краще купувати молоко з високим вмістом вівсяного екстракту, а також збагачене вітамінами та кальцієм.
  3. Походження сировини. Зазвичай виробники вказують регіон, де вирощувався овес. Краще зупинитися на органічній сировині із знайомих вам регіонів.
  4. Смак. У напої не повинно бути надто відчутної насолоди або, навпаки, гіркоти. Смак гарного вівсяного молока м’який, але рівномірний, збалансований. Спробуйте його як у чистому вигляді, так і додавши його в каву або коктейлі, щоб переконатися, що продукт є універсальним у використанні.
  5. Консистенція. У молоці повинно бути ні грудок, ні осаду, ні дрібних крупинок. Вибирайте напій з однорідною текстурою та збовтуйте пачку перед вживанням.
  6. Сумісність із іншими напоями. Переконайтеся, що вівсяне молоко, яке ви вибрали, підходить для приготування латте, капучино або інших гарячих напоїв. В іншому випадку воно може згортатися або давати сумнівний смак.
  7. Термін придатності та умови зберігання. Вивчаючи інформацію про продукт, варто подивитися не лише на його склад, а й на дату виготовлення. Зазвичай вівсяне молоко довго зберігається без необхідності охолодження. Однак після відкриття його слід використовувати протягом 3-5 днів. Переконайтеся, що температура приміщення підходить для зберігання великих обсягів молока.
  8. Упаковка. Також придивіться до самої тари. Для закладів краще брати стійку упаковку із клапаном або кришкою.
  9. Репутація бренду. Нині на ринку можна зустріти рослинну продукцію різних виробників. З одного боку, це дає більше свободи, з іншого, ускладнює вибір. Фахівці рекомендують вибирати перевірені бренди з гарною репутацією та позитивними відгуками. Перед введенням вівсяного молока в меню необхідно його самостійно спробувати та переконатися, що продукт підходить вашому закладу.
  10. Економічна доцільність. Вівсяне молоко не набагато дорожче за коров’яче, проте варто правильно оцінити собівартість напоїв і вигоду рішення.
вівсяне молоко

Де купити хороше вівсяне молоко оптом

Рослинну молочку для закладів краще купувати оптом. Інтернет-магазин Petrovka HoReCa пропонує якісне вівсяне молоко відомих брендів за доступною ціною. Постійним покупцям та власникам громадського харчування пропонується участь у програмі лояльності та гарні знижки на товари.

Тут ви можете замовити вівсяне молоко невеликими партіями або зробити велику закупівлю товару для ресторанів, кафе, готелів. Доставка здійснюється по всій Україні протягом кількох днів.

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *