Особливо апетитною виходять закуска з листкового тіста та сиру. Скористайтеся запропонованими рецептами для приготування простих і водночас вишуканих страв, або ж дайте волю своїй фантазії та створіть унікальні поєднання інгредієнтів, експериментуючи з улюбленими начинками. Даємо вам 3 швидкі закуски для вашого столу.
Навігація
Закуска з листкового тіста «Морквинки»
Складові:
- Перець болгарський – 1 шт.;
- Сир фета – 100 г;
- Сир кисломолочний – 50 г;
- Соус Торчин® Паприк – 50 г;
- Тісто листкове – 500 г.
Приготування закуски з листкового тіста:
- Листкове тісто розморозити та нарізати смужками шириною приблизно 1,5 см. З паперу для випікання сформувати конуси, обмотати їх смужками тіста, щоб вийшли конусоподібні трубочки.
- Викласти трубочки на деко з пергаментом і випікати в розігрітій до 180°C духовці приблизно 15-20 хвилин. Час може змінюватись залежно від духовки та кількості виробів.
- Для начинки запекти перець. Розрізати перець навпіл, видалити насіння. Викласти на змащене олією деко і запікати під верхнім грилем, доки шкірка не стане чорною. Очистити перець від шкірки.
- У блендері змішати фету, кисломолочний сир, запечений перець та соус Торчин® Паприк. Збити до однорідної маси.
- Наповнити охолоджені трубочки начинкою. Зручно використовувати кондитерський мішок, але можна і ложкою.
Викласти трубочки на тарілку, прикрасити петрушкою. Рекомендується охолодити «морквинки» в холодильнику перед подачею. Оригінальна закуска з листкового тіста готова!
Різдвяна ялинка з листкового тіста
Необхідні продукти:
- 500 г замороженого листкового тіста;
- 250 г бекону або шинки;
- 200 г сиру твердих сортів;
- 1 жовток курячого яйця;
- 1 ст. ложка молока;
- Пучок петрушки;
- Соуси Торчин® «Тартар», «Барбекю» та «Папрік» (по одній упаковці).
Приготування:
- Розморожене листкове тісто розкладіть на пергаменті.
- Покрийте тісто смужками бекону або шинки.
- Натріть сир на крупній тертці та посипте ним м’ясну начинку.
- Скрутіть тісто в щільний рулет.
- Наріжте рулет на шматочки приблизно 2-3 см завтовшки.
- Викладіть на деко, застелене пергаментом, у формі ялинки, зменшуючи кількість шматочків з кожним рядом до верхівки.
- Змішайте жовток з молоком і змастіть цією сумішшю поверхню ялинки для золотистої скоринки.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
- Прикрасьте готову ялинку зеленню, оливками або помідорами чері та подавайте з соусами Торчин®.
Ця випічка з тіста стане чудовою святковою закускою.
Сирні завиванці з готового листкового тіста
Складові:
- Листкове тісто (заморожене) – 1 упаковка;
- Сир Чеддер твердий – 200 г;
- Бекон сирокопчений – 100 г;
- Свіжий помідор – 1 шт.;
- Сушений орегано – за смаком;
- Куряче яйце – 1 шт.;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Рекомендовані соуси від Торчин®:
- Для сирних завиванців – часниковий соус;
- Для завиванців з беконом – соус Sweet Chili з манго;
- Для завиванців з помідором – сирний соус.
Інструкція приготування закуски з листкового тіста
- Розігрійте духову шафу до 190°C (170°C з конвекцією).
- Розморозьте листкове тісто. Розділіть його на три частини.
- Сирні завиванці: посипте частину тіста половиною натертого сиру та перцем. Складіть тісто вдвічі, притисніть. Наріжте смужками (1,5 см). Скрутіть кожну смужку, закріпіть кінці. Викладіть на деко з пергаментом.
- Завиванці з беконом: розкладіть на тісті шматочки бекону, наріжте смужками. Загорніть кожну смужку бекону в тісто. Викладіть на деко.
- Завиванці з помідором: наріжте помідор кружальцями. Розкладіть на тісті, посипте орегано. Наріжте смужками, загорніть помідор в тісто. Викладіть на деко.
- Змастіть завиванці збитим яйцем, посипте кунжутом (за бажанням). Випікайте 20 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавайте теплими з різноманітними соусами.
Ці рецепти ідеальні для будь-якої події!