Закуски з листкового тіста: 3 ідеї для швидкого приготування

Важко уявити святковий стіл без різноманітних закусок. Їхня варіативність вражає: відмінні форми, різні види, нескінченні начинки.

Особливо апетитною виходять закуска з листкового тіста та сиру. Скористайтеся запропонованими рецептами для приготування простих і водночас вишуканих страв, або ж дайте волю своїй фантазії та створіть унікальні поєднання інгредієнтів, експериментуючи з улюбленими начинками. Даємо вам 3 швидкі закуски для вашого столу. 

Закуска з листкового тіста «Морквинки»

Складові:

  • Перець болгарський – 1 шт.;
  • Сир фета – 100 г;
  • Сир кисломолочний – 50 г;
  • Соус Торчин® Паприк – 50 г;
  • Тісто листкове – 500 г.

Приготування закуски з листкового тіста:

  1. Листкове тісто розморозити та нарізати смужками шириною приблизно 1,5 см. З паперу для випікання сформувати конуси, обмотати їх смужками тіста, щоб вийшли конусоподібні трубочки.
  2. Викласти трубочки на деко з пергаментом і випікати в розігрітій до 180°C духовці приблизно 15-20 хвилин. Час може змінюватись залежно від духовки та кількості виробів.
  3. Для начинки запекти перець. Розрізати перець навпіл, видалити насіння. Викласти на змащене олією деко і запікати під верхнім грилем, доки шкірка не стане чорною. Очистити перець від шкірки.
  4. У блендері змішати фету, кисломолочний сир, запечений перець та соус Торчин® Паприк. Збити до однорідної маси.
  5. Наповнити охолоджені трубочки начинкою. Зручно використовувати кондитерський мішок, але можна і ложкою.

Викласти трубочки на тарілку, прикрасити петрушкою. Рекомендується охолодити «морквинки» в холодильнику перед подачею. Оригінальна закуска з листкового тіста готова!

Різдвяна ялинка з листкового тіста

Необхідні продукти:

  • 500 г замороженого листкового тіста;
  • 250 г бекону або шинки;
  • 200 г сиру твердих сортів;
  • 1 жовток курячого яйця;
  • 1 ст. ложка молока;
  • Пучок петрушки;
  • Соуси Торчин® «Тартар», «Барбекю» та «Папрік» (по одній упаковці).

Приготування:

  1. Розморожене листкове тісто розкладіть на пергаменті.
  2. Покрийте тісто смужками бекону або шинки.
  3. Натріть сир на крупній тертці та посипте ним м’ясну начинку.
  4. Скрутіть тісто в щільний рулет.
  5. Наріжте рулет на шматочки приблизно 2-3 см завтовшки.
  6. Викладіть на деко, застелене пергаментом, у формі ялинки, зменшуючи кількість шматочків з кожним рядом до верхівки.
  7. Змішайте жовток з молоком і змастіть цією сумішшю поверхню ялинки для золотистої скоринки.
  8. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
  9. Прикрасьте готову ялинку зеленню, оливками або помідорами чері та подавайте з соусами Торчин®.

Ця випічка з тіста стане чудовою святковою закускою.

Сирні завиванці з готового листкового тіста

Складові:

  • Листкове тісто (заморожене) – 1 упаковка;
  • Сир Чеддер твердий – 200 г;
  • Бекон сирокопчений – 100 г;
  • Свіжий помідор – 1 шт.;
  • Сушений орегано – за смаком;
  • Куряче яйце – 1 шт.;
  • Мелений чорний перець – за смаком;
  • Рекомендовані соуси від Торчин®:
  • Для сирних завиванців – часниковий соус;
  • Для завиванців з беконом – соус Sweet Chili з манго;
  • Для завиванців з помідором – сирний соус.

Інструкція приготування закуски з листкового тіста

  1. Розігрійте духову шафу до 190°C (170°C з конвекцією).
  2. Розморозьте листкове тісто. Розділіть його на три частини.
  3. Сирні завиванці: посипте частину тіста половиною натертого сиру та перцем. Складіть тісто вдвічі, притисніть. Наріжте смужками (1,5 см). Скрутіть кожну смужку, закріпіть кінці. Викладіть на деко з пергаментом.
  4. Завиванці з беконом: розкладіть на тісті шматочки бекону, наріжте смужками. Загорніть кожну смужку бекону в тісто. Викладіть на деко.
  5. Завиванці з помідором: наріжте помідор кружальцями. Розкладіть на тісті, посипте орегано. Наріжте смужками, загорніть помідор в тісто. Викладіть на деко.
  6. Змастіть завиванці збитим яйцем, посипте кунжутом (за бажанням). Випікайте 20 хвилин до золотистої скоринки.
  7. Подавайте теплими з різноманітними соусами.

Ці рецепти ідеальні для будь-якої події!

Share This Article
Наша інформація - це ключ до розуміння подій
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version