Правоохоронці затримали кілера, який готував вбивство київського стоматолога

Фото - Офіс Генпрокурора

Під керівництвом Офісу Генерального прокурора України в Одесі було затримано іноземного громадянина, який замовив умисне вбивство власника стоматологічної клініки в Києві.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на повідомлення Офісу Генпрокурора України, замовник у вересні 2023 року шукав найманця, готового вбити громадянина України за суму 15 тисяч доларів США. Іноземець мав намір заволодіти стоматологічним бізнесом українця. Після скоєння вбивства, планувалося ліквідувати його дружину, щоб позбавитися можливих спадкоємців.

Завдяки швидкій реакції українських правоохоронців та їхніх колег з Молдови життя потерпілих було врятовано. Виконавець злочину погодився на співпрацю і під наглядом правоохоронних органів проводив перемовини з замовником. За передоплату “найманець” отримав 5 тисяч доларів США, а ще 10 тисяч – після доказів вбивства.

За підтримки Інтерполу було заплановано спільну поліцейську спецоперацію. З метою рятування життів потерпілих правоохоронці інсценували викрадення та вбивство київського стоматолога, після чого замовник отримав фотографії як підтвердження і перерахував кошти.

Фото – Офіс Генпрокурора

Наразі іноземцю пред’явлено підозру в умисному вбивстві на замовлення (ч. 1 ст. 14, п. 11, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Також були проведені обшуки на території Одеси та Києва щодо осіб, які можуть бути причетні до цього злочину.

Операцію з викриття здійснили поліцейські Департаменту стратегічних розслідувань, Головного слідчого управління та УБОЗ головного інспекторату поліції Молдови за підтримки спецпризначенців КОРД.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *