В Києві стало на чотири пам`ятки природи більше: депутати ухвалили рішення

Засідання Київради. Фото - kmr.gov.ua

Вчора, 06 жовтня, на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання депутати прийняли рішення про оголошення чотирьох природних об’єктів у столиці Києві ботанічними пам’ятками природи місцевого значення.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Київську міську Раду, ці нові рішення мають на меті забезпечити сприятливі умови для збереження цінних історичних зразків рослинного світу столиці. Одним із них є “Сонячна”, невеликий фрагмент Білодібровного лісництва, площею приблизно 0,1 гектара, який представляє старий сосновий ліс з різноманітною флорою, що налічує понад 40 видів вищих рослин, а також великі популяції двох рідкісних першоцвітів.

Ще одним об’єктом є “Броварська пуща” на території Броварського лісництва, об’ємна площа якого становить 0,8 гектара і де зафіксовано понад 60 видів вищих рослин, включаючи рідкісні сони: широколистий та чорний.

Також було надано охоронний статус природному об’єкту “Гронянка”, розташованому на території Святошинського лісництва, зі спеціальним акцентом на гронянку багатороздільну, що має лікарські властивості та занесена до Червоної книги України. Також, частина старого вільхового лісу, відома як “Зозулин яр”, отримала статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення через наявність великих популяцій лілії лісової та зозулині сльози серцелистої.

Депутати наголосили на необхідності захисту цих природних багатств і рослин, які занесені до Червоної книги України.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *