Закликала до повалення конституційного ладу та окупації України: в Києві за ґрати відправили колишню держслужбовицю

Громадянку України, яка також є уродженкою Російської Федерації, було засуджено до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна за розповсюдження публічних закликів до повалення конституційного ладу та окупації України.
До 5 років позбавлення волі засуджено державну службовицю. Фото - прокуратура Києва

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на столичну прокуратуру, вирок був винесений у результаті підтримки обвинувачення прокурорами Дніпровської окружної прокуратури міста Києва.

Прокурори довели у суді, що обвинувачена, яка працювала державною службовицею та мала акаунт в популярній соціальній мережі, поширювала матеріали, які виправдовували злочини окупантів та закликали до насильницької зміни кордонів України. Також вона активно поширювала пропагандистські матеріали та заклики до окупації України, а також використовувала комуністичну символіку.

Ця жінка була затримана правоохоронцями у вересні минулого року на території столиці, і під час обшуків в її місці проживання було вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, георгіївські стрічки, комуністичну символіку та значну суму грошей в російських рублях.

Обвинувачена частково визнала свою вину. Суд вирішив засудити її до п’яти років позбавлення волі та конфіскації її майна, за винятком житла. Вирок вступив у законну силу, і обвинувачена залишається під вартою.

Також раніше ми повідомляли про те, що поліція Києва затримала чоловіка, що організував незаконну схему допомоги ухилянтам

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *