Фіктивне подружжя займалось квартирним шахрайством в Києві: заволоділи двома квартирами

Вдаючи себе за сімейну пару, чоловік і жінка представлялися власниками нерухомості та, використовуючи підроблені документи, здобували право власності на майно
Столичні поліцейські викрили пару шахраїв, які заволоділи двома квартирами у Києві. Фото - unian.net

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на поліцію Києва, в результаті своїх незаконних дій зловмисники «заробили» понад 2 мільйони гривень. За це їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Злочин розкрили слідчі управління поліції міста Києва за оперативною підтримкою працівників Служби безпеки України і під керівництвом Київської міської прокуратури.

Зловмисники фальсифікували документи на квартири, власники яких померли, а потім видали себе за нових власників цих житлових приміщень. Далі 52-річний чоловік та 58-річна жінка, виглядаючи як подружжя, звернулися до суду, щоб поділити майно. Отримавши рішення, вони зареєстрували одну квартиру на себе та продали іншу як заставне майно під іпотеку. Таким чином, зловмисникам вдалося заволодіти двома житловими помешканнями у столиці, загальною вартістю понад 2 мільйони гривень.

За згодою Київської міської прокуратури слідчі оголосили підозру зловмисникам у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою та частинами 2, 27, 3 та 4 статті 358 ККУ – підроблення документів та використання підроблених документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі суд вирішує питання про запобіжний захід для підозрюваних у вигляді домашнього арешту.

Також раніше ми повідомляли про те, що в Києві затримали чоловіка, який вбив свого сусіда під час застілля

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *