Били та вимагали криптовалюту: в Києві затримали групу злочинців

Четверо зловмисників незаконно утримували чоловіка, вимагаючи від нього понад двадцять вісім тисяч доларів США у криптовалюті
Незаконно утримували, били та змусили перерахувати 28 тис доларів США. Фото - Нацполіція Києва

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на столичну поліцію, фігуранти справи завітали до знайомого та погрожуючи ножем після фізичних побоїв вимагали перерахування грошей на їх рахунки.

Під час попереднього розслідування, слідчі поліції Києва, взаємодіючи з фахівцями управління стратегічних розслідувань Київської області та за підтримки прокурорів Київської міської прокуратури, розкрили цей злочин та затримали четверо осіб, які його вчинили.

Чоловіки прийшли до знайомого та негайно перейшли до фізичних погроз і насильства. Жертва була змушена перерахувати понад двадцять вісім тисяч доларів США в криптовалюті на рахунок нападників, які після цього зв’язали її скотчем, заклеїли рот та залякуючи ножем забрали гроші, документи, 1400 доларів США та банківські картки.

Правоохоронці здійснили численні обшуки за адресами проживання зловмисників у місті Черкаси та в їхніх транспортних засобах, вилучивши мобільні телефони, криптогаманці, банківські картки та приблизно 300 набоїв. Знайдені матеріали були передані на експертне обстеження.

вимагачі
Столичні поліцейські затримали чотирьох вимагачів. Фото – Нацполіція Києва

Трьом зловмисникам, віком 21, 23 і 25 років, було оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтями Кримінального кодексу:

  • Стаття 187, частина 4 – розбій, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах, поєднаний з насильством, що загрожує життю або здоров’ю людини, вчинений за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.
  • Стаття 146, частина 2 – незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою угодою групою осіб з корисливих мотивів.

Також прокурори подали клопотання про тримання під вартою для цих осіб. Щодо четвертого фігуранта розглядається питання про повідомлення йому про підозру. Зловмисникам загрожує від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі, а також конфіскація майна.

Раніше ми повідомляли про те, що фіктивне подружжя займалось квартирним шахрайством в Києві: заволоділи двома квартирами

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *