У Києві вже ввімкнули опалення в більше ніж 5 тисячах будівель

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко
До теплопостачання підключили будинки житлового фонду та соціальної сфери. Фото - kte.kmda.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Кличко в Telegram , теплопостачання, уже є в 199 навчальних закладах, 324 дитячих садочках, 126 медичних установах (включаючи 11 пологових будинків та 59 стаціонарів), 85 адміністративних будівлях і установах соціального призначення. Також наразі відповідає опалення ввімкнули в 4,5 тисячах житлових будинках.

Мер столиці наголосив, що установи і заклади соціальної сфери підключаються на підставі індивідуальних заявок їхніх керівників. Крім того, теплопостачання починається за індивідуальними заявками управителів ОСББ, ЖБК та інших об’єднань.

В той же час міська влада закликає киян розраховуватися за комунальні послуги. Виступаючи в ефірі телемарафону “Єдині новини”, Кличко пояснив, що для закупівлі газу та інших пальних матеріалів місту необхідні кошти. Вже є укладені угоди з НАК “Нафтогаз”. Проте є невиплачена заборгованість за газ, частина з якої виникає внаслідок різниці в тарифах, яку має компенсувати держава. Інша частина цих боргів належить споживачам. Щодо частини боргу перед Нафтогазом, “Київтеплоенерго” планує реструктурувати її відповідно до ухваленого алгоритму Київрадою 5 жовтня. Щодо іншої частини, місто очікує рішення уряду щодо компенсації різниці в тарифах.

Віталій Кличко підкреслив, що це питання стосується не лише Києва, але й всіх інших громад. Борг перед Києвом складає 6,8 мільярда гривень, який уряд обіцяв погасити. А загальна сума боргу по всій країні становить 36 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Києві розпочато опалювальний сезон

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *