Містечко для переселенців під Києвом офіційно відкрито

Ключі від осель отримали 80 родин, які втратили своє житло через агресію Російської Федерації
У селі Тарасівка, що у Фастівському районі, відкрили першу чергу «Містечка Хансена». Фото - toukrainewithlove.org

Будівництво нового поселення для переселенців розпочалося в червні цього року, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на начальника Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченко.

Понад 300 переселенців вже встановилися в перших готових будинках, серед них – 104 дітей. Фінансування будівництва цього нового містечка здійснюється завдяки благодійній організації “To Ukraine with love”. Основним інвестором проєкту є американський бізнесмен і благодійник, виконавчий директор компанії Wasatch Group, яка спеціалізується на нерухомості, Делл Лой Хансен.

Будівництво розділено на чотири фази, загалом планується побудувати 432 квартири у зручних багатоквартирних будинках. Першу фазу вдалося завершити в найкоротші строки

– відзначив Кравченко.

Він щиро подякував Хансену і засновниці фонду “To Ukraine with love”, Світлані Міллер, за їхню безцінну допомогу українському народу у цей важливий момент.

Нові помешкання представлені у трьох різних варіантах:

  • 16 стандартних будинків із гаражами, кожен площею 110 м²;
  • 40 двокімнатних квартир (вісім з них – пристосовані для інвалідів);
  • 24 трьохкімнатні квартири.

За словами голови Київської обласної військової адміністрації, другу фазу будівництва планується завершити вже у грудні цього року. Оселі будуть передаватися в оренду безкоштовно на п’ять років і обладнані всім необхідним для комфортного проживання, включаючи меблі, сучасну техніку, постільну білизну та посуд.

Майбутні плани для містечка включають будівництво школи на 600 учнів, дитячого садочка на 70 дітей, а також створення бібліотеки та громадських просторів. Нещодавно Президент Володимир Зеленський відвідав “Містечко Хансена” і долучився до огляду ходу будівництва житла для людей, які втратили свої домівки через російське вторгнення.

Також раніше ми писали про те, що в Києві створено Департамент із питань запобігання та виявлення корупції

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *