В Києві створено Департамент із питань запобігання та виявлення корупції

Київ став першим містом в Україні, де створено Департамент з питань запобігання та виявлення корупції
Кличко обіцяє активізувати боротьбу з корупцією в Києві. Фото - ukr.net

Як повідомляє «Kreschatic», задачу вибору очільника цього Департаменту було поставлено особливій комісії, яка вже завершила процес співбесід з численними кандидатами. Зараз важливо, щоб Київрада схвалила обраного кандидата, після чого міський голова призначить його на цю важливу посаду. Про це мер столиці Віталій Кличко розповів під час свого телеінтерв’ю на каналі «Київ».

Спеціальна комісія, яка розпочала свою діяльність в середині жовтня, обрала 15 кандидатів з-поміж численних резюме, що були надіслані. З цих кандидатів троє пройшли до фінального етапу відбору. Комісія визначила переможця конкурсу через рейтингове голосування, ним став Олег Тимошенко. Тепер Київрада зобов’язана затвердити цю кандидатуру, і міський голова має призначити її на відповідну посаду.

Департамент буде мати широкий спектр обов’язків, які були визначені рішенням Київради. Вони включають в себе аналіз ризиків корупції в діяльності КМДА та розробку заходів для їх запобігання. Департамент також відповідає за контроль за дотриманням антикорупційного законодавства та вчасне виявлення та вирішення конфліктів інтересів серед працівників структурних підрозділів КМДА. Крім того, він має забезпечити ефективне та цільове використання бюджетних коштів.

Спеціалісти Департаменту також будуть відповідальні за підготовку антикорупційної програми і внесок у розробку міських цільових програм у сфері протидії корупції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада міст-побратимів Києва і Тампере планує спільне створення молодіжних рад

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *