Наслідки негоди в Києві: двоє загиблих, повалено майже 300 дерев, пошкоджено найбільший прапор України

Через негоду та шквальний вітер у Києві в суботу, 28 жовтня, виявлено 294 повалене дерево, 487 – зазнали пошкоджень. У ліквідації наслідків буревію задіяно 34 одиниці техніки та 208 працівників Аварійно-диспетчерської служби КО «Київзеленбуд» і бригад КП УЗН районів столиці.
Ліквідація наслідків негоди у столиці: пошкоджено або повалено понад 780 дерев, тролейбусну контактну мережу відновлено. Фото - ДСНС

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Офіційний портал Києва, до аварійної служби Комунального об’єднання “Київзеленбуд” надійшло 97 сигналів від киян про пошкоджені дерева. За допомогою працівників КП УЗН, лісопаркових управлінь та аварійної диспетчерської служби КО “Київзеленбуд” було прибрано наслідки пошкодження та падіння 587 дерев.

Рятувальники Комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) “Київська служба порятунку” виїхали 24 рази, щоб ліквідувати наслідки негоди. З них, 11 разів прибирали повалені дерева, 11 разів займалися аварійними металевими конструкціями, а два рази допомога не знадобилася.

Фахівці Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у місті Києві виїхали на 27 викликів. З них 15 були пов’язані з поваленими деревами, 6 – з аварійними металоконструкціями, і 6 разів не знадобилася допомога.

За інформацією КП “Київпастранс”, громадський транспорт в місті працює в повному обсязі. Пошкодження тролейбусної мережі, виявлені в кількох місцях, вже відновлено, і всі дороги наразі вільні для руху.

Крім того, через екстремальні погодні умови та пориви вітру, найбільший прапор України зазнав пошкоджень, хоча напередодні його приспустили для збереження цілісності. Вже підготовлено запасне полотнище для заміни пошкодженого на флагштоку головного прапора України, і ця робота буде виконана після покращення погодних умов.

Як раніше повідомляв мер Києва Віталій Кличко, наслідки негоди зі шквальним вітром призвели до двох загиблих та травм і переломів у семи мешканців столиці.

Також раніше ми писали про те, що в ДБР пояснили проведення обшуків на київських ТЕЦ

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *