Київські поліцейські розповіли, як протидіють домашньому насильству, і куди звертатись за допомогою

Інспектори, що оперують у секторі протидії домашньому насильству, чергують у складі мобільної групи для оперативного реагування
Поліцейські Деснянського району столиці протидіють домашньому насильству. Фото - ГУ Нацполіції м.Києва

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на поліцію Києва, протягом останньої доби, правоохоронці склали 5 адміністративних протоколів та видали 4 негайні заборонні приписи стосовно осіб, що вдались до насильства в родинних стосунках.

Щодня до диспетчерського центру Деснянського управління поліції надходять повідомлення про порушення закону у сім’ях мешканців районів Троєщина, Лісовий та Биківня. Під час нічних чергувань до роботи приєднується мобільна група реагування з сектору протидії домашньому насильству, яка складається з двох поліцейських і спеціалізується на випадках категорії «Домашнє насильство».

За словами інспектора з сектору протидії домашньому насильству Деснянського управління поліції Тетяни Ніконової, в середньому за добу правоохоронці отримують від 6 до 10 викликів, проте не всі із них відносяться до категорії “домашнього насильства”. Часто це конфлікти в родинах та цивільно-правові суперечки.

Минулої доби разом з моїм колегою Максимом Кедесом ми отримали 6 звернень від громадян. Після аналізу цих справ були складені 5 адміністративних протоколів згідно зі статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, пов’язані з насильством в сім’ї, та було видано 4 негайні заборонні приписи щодо осіб, що стали винуватцями цих подій

– розповіла Тетяна Ніконова.

Поліцейські закликають киян не замовчувати такі факти та вчасно звертатися по допомогу за номерами:

  • Національна поліція України -102
  • Гаряча лінія для постраждалих від домашнього насильства – 15-47
  • Національна дитяча гаряча лінія – 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116-111 (безкоштовно з мобільних)
  • Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства – 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116-123 (безкоштовно з мобільних)
  • Цілодобова правова допомога – 0 800 213 103.

Також раніше ми повідомляли про те, що в Києві затримали чоловіка, який вбив свого сусіда під час застілля

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *