На Web Summit та Smart City Expo World Congress було презентовано нові можливості додатку Київ Цифровий

Команда Київ Цифровий представила свій унікальний дайджест цифрових сервісів під час участі у заходах Web Summit та Smart City Expo World Congress
Київ Цифровий презентував головні цифрові досягнення столиці на Web Summit та Smart City Expo World Congress. Фото - kiev.informator.ua

Про це повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Офіційний портал Києва та Петра Оленича, керівника цифрової трансформації Києва та заступника голови КМДА.

Дайджест розкриває низку нововведень, які були впроваджені в столиці України. Однією з ключових ініціатив є Цифрова транспортна картка, що дозволяє користувачам зручно оплачувати проїзд банківською картою з урахуванням знижок та зручних тарифів.

За підтримки Visa у Києві введено оплату проїзду через Apple Pay Express. Це дозволяє здійснювати оплату без необхідності використовувати Face ID або відкривати додатки, навіть при повністю розрядженному акумуляторі iPhone.

Столиця також розпочала широкомасштабну цифровізацію спортивної інфраструктури. Окрім цього, були представлені результати екомоніторингу якості повітря через Київ Цифровий, який дозволяє мешканцям перевіряти чистоту повітря навколо обраної точки та моніторити рівень радіації.

Безпека столиці та її мешканців є важливою темою для місцевої влади. Система «Безпечне місто» сприяє ефективній реакції екстрених служб на події, що можуть загрожувати життю та здоров’ю громадян.

Київ Цифровий також розпочав цифровізацію сервісу «Електронний кабінет Захисника», спрямованого на полегшення електронного обміну документами між військовими установами та взаємодію з місцевими установами без додаткових реєстрацій.

Електронний запис до ЦНАП визначено як ще один важливий крок у впровадженні безпаперової культури в місцевих установах. Це дозволяє записуватися до 18 ЦНАПів Києва та отримувати 59 різних адміністративних послуг через онлайн-запис.

Окремий блок ініціатив приділений інструментам електронної демократії, зокрема відкритому голосуванню за громадський бюджет, підпису петицій та участі у опитуваннях. Це дозволяє громаді активно брати участь у прийнятті рішень та поліпшенні міста. Київ став важливим індикатором для всієї України, де голосування та петиції визначають успіх електронної демократії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні запустили платіжну систему Etsy Payments

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *