Під Києвом відкрили другу чергу містечка для переселенців, відомого як «Містечко Хансена»

Протягом двох днів 80 сімей отримали ключі від нового житла, серед них – близько 100 дітей. Ще 67 сімей очікують отримання свого нового мешкання до кінця грудня
У селі Тарасівка, що у Фастівському районі, відкрили другу чергу «Містечка Хансена». Фото - Telegram-канал Київської ОВА

Цю інформацію надав начальник Київської обласної військової адміністрації, Руслан Кравченко, повідомляє «Kreschatic».

На відкритті другого етапу містечка Кравченко подякував Деллу Лой Хансену за його щедрі пожертвування, що складають близько 70 мільйонів доларів на благодійні проекти в Україні. Також він відзначив намір Хансена і надалі інвестувати у відновлення та відбудову України.

Загалом, до кінця грудня в містечку планується оселити 147 родин, що становить майже 600 дорослих і дітей. Будівництво «Містечка Хансена», сучасного та комфортного житла, розпочалося у червні 2023 року.

Містечко Хансена
Фото – Telegram-канал Київської ОВА

Начальник Київської обласної військової адміністрації зауважив, що Київська ОВА надала повноцінну підтримку, включаючи допомогу з містобудівною документацією, земельними питаннями, електропостачанням, а також будівництвом доріг. Він також зазначив спільні зусилля з місцевою владою у введенні будинків в експлуатацію та оплаті комунальних послуг.

За словами Кравченка, житло обладнане всім необхідним для комфортного проживання, включаючи меблі, сучасну техніку, текстиль та посуд. Майбутні плани для містечка включають зведення школи на 600 учнів, дитсадка на 70 дітей, а також відкриття бібліотеки та громадських просторів.

Містечко Хансена
Фото – Telegram-канал Київської ОВА

У жовтні сюди переїхали перші 80 родин, які втратили житло через агресію Росії. Фінансування будівництва містечка здійснюється благодійною організацією «To Ukraine with love». Основний інвестор проекту – американський бізнесмен і меценат, виконавчий директор компанії у сфері нерухомості Wasatch Group, Делл Лой Хансен.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що містечко для переселенців під Києвом офіційно відкрито

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *