Ракетна атака 8 грудня: ворог намагався атакувати Київ та Дніпропетровщину, до столиці не долетіла жодна ракета

У п'ятницю, 8 грудня, близько 06:00 ворог здійснив атаку за допомогою стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які випустили крилаті ракети Х-101/Х-555
ППО знищили 14 ракет, які ворог запустив з семи літаків. Фото - 24tv.ua

Інформацію про це надали Повітряні сили ЗСУ.

Як повідомляє «Kreschatic», участь у нападі брало сім літаків в районі Саратовської області. Попередньо повідомляється про пуск 19 крилатих ракет. Частина з них була спрямована на об’єкти інфраструктури в Дніпропетровщині, тоді як інша група, наблизившись до Дніпра, змінила напрямок руху в бік Києва.

Системи протиповітряної оборони успішно знищили 14 з 19 ракет, що летіли над Дніпропетровщиною та Київщиною.

В Києві 8 грудня повітряна тривога зранку тривала трохи менше двох годин. Сили протиповітряної оборони активно працювали на околицях столиці.

Сергій Попко, начальник Київської міської військової адміністрації, повідомив, що ворог відновив обстріли крилатими ракетами з бомбардувальників після паузи у 79 днів. Він зазначив, що жодна ракета не досягла столиці, завдяки ефективній роботі систем протиповітряної оборони.

В свою чергу начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив, що за даними оперативними даними, влучань по критичних або житлових об’єктах не зафіксовано, і постраждалих немає. Проте внаслідок падіння уламків ворожих цілей зафіксовані пошкодження приватних будинків у декількох громадах області.

В будинках вибиті вікна, а деякі стіни пошкоджені. Аварійні служби вже знаходяться на місці події, надаючи допомогу. Детальніша інформація щодо збитків буде опублікована пізніше.

Оперативні служби продовжують працювати над ліквідацією наслідків ранкової атаки, забезпечуючи необхідну допомогу мешканцям. Начальник КОВА вкотре закликав кожного жителя області уважно відноситися до сигналів повітряної тривоги і подякував військовим за професіоналізм та захист наших життів.

Нагадаємо, раніше ми писали про чергову масовану атака БПЛА на Київ: стала відома кількість знищених цілей

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *