Крав речі з автомобілів та змінював зовнішність: в Києві затримали кмітливого автокрадія

Злочинець, діючи на території Дніпровського району столиці, вчиняв крадіжки з автотранспорту, втікаючи від поліції та змінюючи свій зовнішній вигляд
Столичні слідчі повідомили про підозру серійному крадію. Фото ілюстративне

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на поліцію Києва, упродовж серпня та вересня до поліції надходили повідомлення від місцевих мешканців про крадіжки з автомобілів шляхом розбиття скла. Спецгрупи територіального підрозділу працювали на місці подій, а інформацію про ці злочини внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією крадіжки умовах воєнного стану.

За словами слідчого Михайла Абрамчука з поліції Дніпровського району, правоохоронці встановили, що одна особа була причетна до п’яти випадків крадіжок з автомобілів. Цей місцевий мешканець, 1991 року народження, вже раніше відбував покарання за майнові злочини та нещодавно вийшов на свободу. Зловмисник розбивав скло в припаркованих машинах та викрадав з них різноманітні цінності, завдавши таким чином збитків на понад 30 000 гривень.

автокрадіжка
Фото – ГУ Нацполіції в м.Києві

Під час розслідування виявлено, що чоловік брав участь і в інших крадіжках, включаючи ті, що відбулися в технічних приміщеннях, належних комунальному підприємству. Зловмисник викрадав різноманітне обладнання та інструменти, продавав їх або заставляв у ломбард. Щоб уникнути затримання, він змінював свій зовнішній вигляд, фарбував волосся, міняв зачіску та відрощував бороду. Правоохоронцям вдалося вилучити частину викрадених речей та повернути їх власникам.

Наразі слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні шести епізодів крадіжок за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка в умовах воєнного стану). Суд прийняв рішення про тримання зловмисника під вартою на час досудового розслідування.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Києві працівник СТО напідпитку взяв автомобіль клієнта та «покатався» на 350 тисяч гривень

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *