Розпалював релігійну ворожнечу: на Київщині судитимуть митрополита московського патріархату

Прокурори Фастівської окружної прокуратури затвердили та направили до суду обвинувальний акт щодо керівника однієї з єпархій Української Православної Церкви (Московського патріархату) на Черкащині за порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних і національних переконань (частина 1 статті 161 Кримінального кодексу України)
Митрополита УПЦ (МП) судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі. Фото - Київська обласна прокуратура

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на повідомлення Київської обласної прокуратури, проведене розслідування встановило, що під час перебування під цілодобовим домашнім арештом обвинувачений публікував свої відеозаписи на платформі YouTube. У цих відео він висловлював негативну думку про представників і вірян Православної Церкви України та інших релігійних общин, працівників правоохоронних органів, судової влади, органів місцевого самоврядування та громадських активістів.

У його висловлюваннях містилися заклики до розпалювання національної та релігійної ворожнечі, а також вказівки на підбурювання населення України до вирішення міжконфесійних конфліктів. Це було підтверджені судово-лінгвістичною експертизою.

Досудове розслідування проводили слідчі Фастівського районного управління поліції Головного управління національної поліції у Київській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України у Черкаській області.

Варто відзначити, що стосовно цього священнослужителя в іншому кримінальному провадженні направлено до суду обвинувальний акт за скоєння подібного правопорушення, а також за виправдання, визнання правомірною та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що СБУ повідомила про підозру патріарху Кирилу

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *