Новий крок в українській медицині: в Києві дитині зробили унікальну операцію

Під час вагітності киянка Альона дізналась, що її майбутня дитина може мати вади кишківника. Після народження Мілани у неї дійсно виявили патологію дванадцятипалої кишки та високий рівень глюкози. Протягом перших днів дівчинка перебувала в реанімації, але виявлені проблеми з кишківником вимагали складної операції
В Києві дитині зробили унікальну операцію, за яку не взялися ізраїльські лікарі. Фото - Охматдит/Facebook

Як повідомляє «Kreschatic», протягом 2 місяців дитина перебувала в різних лікарнях, не набираючи вагу і стикаючись із здуттям живота та іншими ускладненнями. В решті решт, Мілу вирішили перевести на лікування до Охматдиту, про що повідомили в найбільшій дитячій лікарні в Україні.

Лікарі Охматдиту обстежили Мілу і виявили кілька вад розвитку, включаючи непрохідність дванадцятипалої кишки, подвоєння кишківника, звуження кишок і підшлункової залози. Рівень глюкози також залишався високим. Після операції у попередньому медичному закладі стан дитини був невтішний, тому потрібна була додаткова допомога.

За словами лікуючої лікарки Міли, Світлани Онисько, Міла разом з матір’ю тимчасово виїхали за кордон через російське вторгнення. Обстеження та лікування розпочали в Польщі і продовжили в Ізраїлі, але операцію там відмовилися проводити. Загальний стан Міли погіршувався, і медикаментозне лікування не приносило результатів, тому вони повернулися в Україну. У вересні 2022 року дитину успішно прооперували в Охматдиті.

Операція тривала 12 годин, в результаті якої було видалено патологічні ділянки, відновлено анатомію кишківника та прохідність. Міла почала набирати вагу, розвиватися та їсти. Вона проходить планове обстеження в Охматдиті для контролю стану здоров’я. Крім вже виявлених вад розвитку, Міла також має рідкісну мутацію 6 пари хромосом, що часто ускладнює життя дітей. Мама дівчинки висловлює подяку лікарям Охматдиту за врятоване життя своєї доньки.

Історія маленької дівчинки в Охматдиті ще не завершена. Адже попереду ще лікування неонатального цукрового діабету та цирозу печінки. Але лікарі впевнені, що Міла з усім впорається і зроблять все, щоб вона росла здоровою та щасливою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Німеччини профінансував будівництво сучасної лікарні в Миколаївській області

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *