В Києві викрили колишнього високопосадовця, який організував схему незаконного виїзду військовозобов’язаних з України

Співробітники київської поліції, за супроводом Служби безпеки України та за процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури, викрили колишнього чиновника, який організував схему незаконного перетину кордону України
Допомагав військовозобов'язаним чоловікам виїжджати за межі країни: екс-посадовцю повідомлено про підозру. Фото - ГУ Нацполіції Києва

Керівник слідчого управління поліції Києва Вадим Коломієць повідомив, що ще у березні 2023 року 48-річний мешканець столиці, який раніше був радником голови Адміністрації Президента до Революції Гідності, організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон України, інформує «Kreschatic» з посиланням на поліцію Києва.

Злочинець фіктивно працевлаштовував чоловіків на контрольоване підприємство як водіїв міжнародних автобусних перевезень. «Клієнт» сідав за кермо автобуса разом із вигаданими пасажирами та ще одним водієм-жінкою. Після перетину кордону жінка-водій поверталася до України з іншими пасажирами, а чоловік залишався в країні призначення. Вартість таких послуг становила 7 тисяч доларів США.

перетин кордону
Фото – ukr.net

Зараз обвинуваченому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне пересування осіб через кордон країни з попередньою змовою групи осіб з корисливих мотивів. За це йому може бути призначено від 7 до 9 років ув’язнення та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років з конфіскацією майна. Також розглядається питання про відповідальність інших учасників злочинної схеми. Попереднє розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Києві затримали іноземця, який жорстоко вбив працівницю магазину

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *