В Києві викрили чергову схему ухилення від військової служби і затримали її організатора

Викрили злочинну діяльність слідчі з Печерського управління поліції у співпраці з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та за процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури
Поліцейські столичного Печерську повідомили зловмиснику про підозру. Фото - ГУ Нацполіції Києва

Як інформує «Kreschatic» з посиланням на повідомлення відділу комунікації поліції Києва, обвинувачений пропонував майбутнім “клієнтам” отримати тимчасове посвідчення військовозобов’язаного із відміткою про виключення з військового обліку за медичними показниками, а також виготовлення довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби. Це, у свою чергу, надавало можливість безперешкодно виїхати за кордон. Вартість таких послуг становила 8500 доларів США.

Правоохоронці затримали порушника за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу після отримання ним частини грошей. Затриманий є уродженцем Чернігівщини 1985 року народження.

незаконна схема
Фото – ГУ Нацполіції Києва

На підставі зібраних доказів слідчі з Печерського управління поліції, за процесуальним керівництвом прокуратури, повідомили затриманому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за частинами 1 статті 15 і 3 статті 332 Кримінального кодексу України – спроба допомогти у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев’яти років, а також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Затриманий залишається під вартою на час проведення слідства.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Києві викрили колишнього високопосадовця, який організував схему незаконного виїзду військовозобов’язаних з України

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *