«Благодійність» за гроші: в Києві судитимуть керівника організації, що допомагав ухилянтам виїхати за кордон

За суму 7500 доларів США фігурант справи незаконно вносив інформацію про чоловіків призовного віку до бази даних. Це було зроблено з метою того, щоб ці особи, представляючись волонтерами, могли вирушити за кордон
Допомагав ухилянтам виїхати за кордон під виглядом волонтерів: столичні поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно керівника благодійної організації. Фото - ДПСУ

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Києва, слідчі успішно склали доказову базу щодо злочинних дій фігуранта та завершили розслідування. За вчинені дії цій особі загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Нагадаємо, що в травні минулого року слідчі поліції Києва, спільно з аналітиками столичного главку, працівниками Служби безпеки України та під керівництвом Київської міської прокуратури, викрили особу, яка допомагала чоловікам призовного віку незаконно виїхати за кордон.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що цей чоловік, уродженець Дніпропетровської області, 1981 року народження, перебуваючи на посаді керівника однієї з благодійних організацій у Дніпрі, допомагав чоловікам призовного віку вирушати за межі України під виглядом волонтерів. Зловмисник вносив неправдиву інформацію про цих чоловіків до бази даних “Шлях” і встановлював вартість такої “послуги” у 7500 доларів США за кожного “клієнта”.

виїзд за кордон
Фото – ДПСУ

Правоохоронці затримали порушника за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України в момент отримання частини грошей. Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або з корисливих мотивів.

Досудове розслідування наразі завершено, і обвинувальний акт щодо підозрюваного направлено до суду для розгляду справи по суті. Фігуранту може бути призначено позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років, а також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві викрили чергову схему ухилення від військової служби і затримали її організатора

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *