В результаті масштабної спецоперації поліцейські Києва «накрили» міжнародне наркоугруповання

До складу організованої кримінальної групи входили мешканці Києва та Київської області. Вони пропонували наркотичні засоби та психотропні речовини через Телеграм-канал, а здійснювали збут, передаючи товар з рук до рук
Поліцейські Києва припинили діяльність наркоугруповання з річним прибутком у 100 мільйонів гривень. Фото - ГУ Нацполіції Києва

Орієнтовна вартість конфіскованих заборонених речовин на “чорному” ринку перевищує 20 мільйонів гривень. Міжнародний канал постачання наркотиків і психотропів було перекрито, а діяльність Телеграм-каналу заблоковано.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на поліцію Києва, оперативники управління боротьби із наркозлочинністю столичної поліції разом із слідчими, оперативниками та аналітиками Шевченківського управління поліції припинили діяльність наркогрупи за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури та з підтримкою кінологів і спецпризначенців.

наркотики
Фото – ГУ Нацполіції Києва

За словами начальника управління боротьби із наркозлочинністю столичного главку Олександра Дибова, учасники групи розгорнули свою діяльність на території столиці та Київської області. Дев’ять місцевих мешканців, віком від 27 до 52 років, входили до складу угруповання, а 35-річний киянин організовував незаконний бізнес, забезпечуючи постачання наркотиків та психотропів з-за кордону до України. Він також адміністрував власний Телеграм-канал, де пропонував клієнтам різні види заборонених речовин. Найстарший за віком чоловік, громадянин іноземної держави, відповідав за зберігання та фасування товару, інші фігуранти забезпечували збут наркотиків та психотропів, доставляючи замовлення покупцям за вказівкою лідера групи. За наявною інформацією правоохоронців, цей незаконний бізнес приносив приблизно 100 мільйонів гривень прибутку щорічно.

Під час масштабної спецоперації, в якій взяло участь понад 100 працівників поліції Києва, основних учасників наркогрупи затримали. Під час одночасних обшуків вилучили розфасований кокаїн, мефедрон, канабіс, майже дві тисячі електронних цигарок з екстрактом канабісу та півтори тисячі картриджів до них. Крім того, вилучено три пістолети з набоями, два мисливські карабіни, обладнання для майнінгу криптовалюти, гроші та сім автомобілів. За попередніми підрахунками, вартість конфіскованих речовин на “чорному” ринку становить понад 20 мільйонів гривень.

наркотики

Членам наркогрупи було повідомлено про підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Однак питання щодо перекваліфікації цього злочину на більш тяжкий буде вирішуватися після проведення всіх необхідних експертиз.

Відповідно до санкції статті, зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві затримали наркоділка, який робив «закладки» в одному з районів столиці

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *