В ДСНС попередили про небезпеку на дорогах у Києві і дали важливі поради водіям та пішоходам

Сьогодні, тринадцятого січня, у Києві температура вночі складає -9°, а вдень очікується 5-7° морозу, в деяких місцях може йти невеликий сніг
«Надзвичайники» закликають водіїв не виїжджати без нагальної потреби, на дорогах столиці ожеледиця. Фото - ukr.net

Погодні умови можуть стати причиною серйозних труднощів для руху транспорту на певних ділянках доріг і вулиць, враховуючи небезпеку ожеледиці, попередили в ДСНС України в м. Києві, інформує «Kreschatic».

Так, водіям рекомендується дотримуватися швидкісного режиму та правильної дистанції, утримуватися від ризикованих маневрів, які при несприятливих погодних умовах можуть призвести до аварій. Також важливо зменшити швидкість наближаючись до пішохідних переходів та місць, де розташовані дитячі установи, і увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі. У разі інтенсивних снігопадів та ожеледиці необхідно утримуватися від використання автотранспорту з літніми шинами.

ожеледиця
Фото – ДСНС України в м. Києві/Facebook

Пішоходам слід йти не поспішаючи, тримати ноги розслаблено і легко зігнутими в колінах, ступаючи на всю підошву. Важливо уникати тримання рук в кишенях, що зменшує ризик падінь та травм, особливо переломів і струсів мозку. У разі втрати рівноваги через ожеледицю рекомендується швидко присісти для збереження стійкості. Якщо падіння неминуче, напружте м’язи, згрупуйтесь і, доторкнувшись до землі, спробуйте перекотитись, щоб пом`якшити удар.

На тротуарі слід бути обережними, оскільки автомобіль може виїхати з-під контролю або водій може не встигнути забезпечити гальмування. Переходячи дорогу перед автомобілем, слід враховувати, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів. Також рекомендується обходити металеві люки, оскільки вони часто покриті льодом.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві значне погіршення погодних умов: снігопад, хуртовини, ожеледиця

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *