В Києві провели надскладну операцію на серці військовому, який отримав важке поранення від уламків

Складну мініінвазивну операцію провели у Національному Науковому центрі хірургії й трансплантології ім. О.О.Шалімова
Уламок з серця військового київські хірурги витягли магнітом. Фото - rbc.ua

У провідному хірургічному закладі України повідомили, що чоловік у віці 46 років звернувся до Центру із скаргами на важке дихання та болі в області серця, особливо в грудній клітині. Пацієнт вказав на неможливість повного вдиху та посилення болю, супроводжуючись задухою. Він розповів, що під час перебування в зоні бойових дій нещодавно отримав важке поранення грудної клітки від уламків.

Як повідомляє «Kreschatic», медичні спеціалісти, провівши комп’ютерно-томографічне обстеження, виявили уламок значних розмірів (8×9 мм), який застряг в перикарді – тонкій, але щільній оболонці серця. Таке специфічне розташування ускладнювало проведення оперативного втручання.

Фахівці з відділу торако-абдомінальної хірургії прийняли рішення провести мініінвазивне торакоскопічне видалення металевого уламка через невеликий надріз в грудній стінці, використовуючи магнітний інструментарій для евакуації його з товщі тканини. Операція та післяопераційний період пройшли без ускладнень, і пацієнта виписали на амбулаторне лікування. Зараз він готується до наступної операції – реконструкції.

операція на серці
В операційній під час операції на серці. Фото: НЦНЦ ім.О.О.Шалімова

Лікарі відзначають, що цей клінічний випадок ілюструє переваги використання високотехнологічних хірургічних методик та професіоналізму медичного персоналу у центрі для успішного лікування поранень і відповідно, для порятунку життя пацієнтів. Раніше, у Києві, хірурги врятували життя дитині із рідкісним синдромом, провівши операцію на грудній клітині хлопчика із смертельно небезпечною асфіктичною торакальною дистрофією у клініці “Охматдит”.

Також ми повідомляли про те, що в Києві дитині зробили унікальну операцію

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *