Вимагав хабар за оренду приміщення, тепер може отримати десять років тюрми: в Києві затримали посадовця Академії наук

Підозрювана особа вимагала від бізнесмена 72 тисячі гривень за надання йому в оренду нежитлового приміщення. За такі дії фігуранта чекає можливе позбавлення волі на період від п'яти до десяти років і конфіскація майна
Одержання неправомірної вигоди за оренду приміщення – посадовцю НАН України оголошено про підозру. Фото - ГУ Нацполіції Києва

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на відділ комунікації поліції Києва, посадовця Національної академії наук України викрили слідчі Подільського управління поліції, які працювали за підтримки співробітників Служби безпеки України за участю Подільської окружної прокуратури.

Слідство розкрило, що у грудні минулого року 42-річний підозрюваний, обіймаючи важливу посаду в зазначеній організації, домовився про зустріч з підприємцем для вирішення питання щодо оренди нежитлових приміщень. Під час розмови він запропонував майбутньому орендареві укласти фіктивні договори, обходячи тендерні закупівлі, які вимагає відповідна процедура.

За надані послуги з оформлення документів підприємець мав сплатити 72 тисячі гривень готівкою. Правоохоронці зафіксували факт передачі грошей та затримали підозрюваного згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

поліція
Фото – ГУ Нацполіції Києва

Зловмиснику повідомлено про підозру у неправомірному здобутті вигоди, а саме у вчиненні кримінального правопорушення, яке передбачене ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Крім того, розглядається питання щодо відсторонення посадовця від посади за клопотанням слідчого.

Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на період до трьох років, а також конфіскацію майна.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що прокурор за 10 тисяч доларів намагався врятувати фігуранта від тюрми

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *