Кібергігієна та булінг: київські поліцейські провели роз`яснювальні зустрічі зі школярами

Представники правоохоронних органів розповіли школярам про різноманітні види шахрайства та поділилися ефективними порадами щодо уникнення неприємних та небезпечних ситуацій, які можуть статися з користувачами соціальних мереж у Інтернеті
Кібергігієна та булінг у соціальних мережах: столичні ювенальні поліцейські провели лекції для школярів. Фото - ГУ Нацполіції Києва

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на відділ комунікації поліції Києва, інспектори ювенальної поліції з Дніпровського управління поліції відвідали учнів 6-7 класів двох місцевих шкіл, щоб обговорити з ними безпечне користування Інтернетом. Вони наголосили на тому, що, окрім корисних ресурсів для навчання та розваг, Інтернет також приховує численні загрози.

Зокрема, правоохоронці попередили учнів про фішингові веб-сайти, на які можуть натрапити необачні користувачі, а також про онлайн-знайомства, коли зловмисники намагаються вибудувати довіру для отримання компрометуючих матеріалів з метою шантажу та вимагання викупу.

кібербезпека
Фото – ГУ Нацполіції Києва

Щоб уникнути подібних неприємностей, поліцейські закликали дітей дотримуватися кібергігієни, зокрема перевіряти автентичність веб-сайтів, уникати спілкування з підозрілими користувачами соціальних мереж і не соромитися звертатися за допомогою до дорослих.

Також правоохоронці звернули увагу на проблему булінгу в Інтернеті та нагадали учням, що за це та інші кіберзлочини передбачені покарання відповідно до Кримінального кодексу України. Тому вони закликали не терпіти насмішок чи образ, а негайно повідомляти про це батьків, вчителів та поліцейських.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що столичні поліцейські провели відкриті уроки для школярів

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *