Пошкоджені будинки, пожежі та жертви серед мирних мешканців: всі наслідки масованого ракетного удару по Києву 7 лютого

Вранці 7 лютого російські війська завдали масованого ракетного удару по містах України. За останніми даними місцевої влади, внаслідок атаки загинули п'ятеро людей (один у Миколаєві, четверо — у Києві) та ще десятки постраждали
Російські війська завдали масованого удару по Україні ракетами та безпілотниками. У Києві через падіння уламків спалахнув багатоповерховий будинок. Фото - ДСНС України

Як повідомляє «Kreschatic», війська РФ атакували Україну за допомогою 20 безпілотників типу «Шахед-136-131» та 44 ракет різних типів, включаючи крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55, Х-22, «Калібр», «Іскандер-М» та С-300, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. За його словами, українські військові збили 44 повітряні цілі: 26 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, три крилаті ракети «Калібр» та 15 безпілотників.

Армія РФ завдала удару по Києву крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55, заявив начальник міської військової адміністрації Сергій Попко. За його словами, ракети заходили до столиці України кількома хвилями за різними напрямками, повітряна тривога у місті тривала близько трьох годин. Загалом сили ППО України, повідомив Попко, збили над містом і в його районі близько двох десятків ракет.

Уламки ракети впали в Дніпровському районі, пошкодивши високовольтні лінії. У Голосіївському районі столиці України внаслідок падіння уламків сталися пожежі у 18-поверховому житловому будинку та на станції технічного обслуговування, де було кілька автомобілів, пошкоджено підземні електромережі. Крім того, у місті пошкоджено магістраль теплопостачання. У Деснянському районі уламки, що впали, пошкодили автомобілі. Через обстріл без світла залишилося 19,4 тисяч абонентів у Дніпровському та Деснянському районах.

масований удар
Фото – Нацполіція України

За даними мера Києва Віталія Кличка, всього у місті постраждали 35 осіб — 32, включаючи вагітну жінку, госпіталізували у Голосіївському районі, двох відвезли до лікарні з Дніпровського району, ще одній людині надали допомогу на місці. З багатоповерхового житлового будинку, де сталася пожежа, евакуйовано 52 особи.

У МВС України вважають, що під завалами частково зруйнованого 18-поверхового будинку ще можуть бути загиблі. Президент України Володимир Зеленський спочатку заявив про двох загиблих у Києві. “Обов’язково відповімо Росії – терористи завжди відчуватимуть наслідки своїх дій”, – додав він. Пізніше Кличко повідомив про чотирьох загиблих.

масований удар
Фото – ГУ ДСНС України в м.Києві

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, який приїхав до Києва напередодні, розповів, що його ранок розпочався у сховищі. «Це повсякденна реальність хороброго українського народу відколи Росія розпочала свою незаконну агресію», — написав він у соцмережі Х.

У Бучанському та Фастівському районах Київської області пошкоджено не менше 10 приватних будинків, господарські споруди та комунікації, повідомили у МВС України. За попередньою інформацією, постраждали троє мирних жителів.

масований удар
Фото – Нацполіція України

Російське Міноборони традиційно відзвітувало, що російські війська «завдали удару високоточною зброєю по підприємствам військово-промислового комплексу України». Там стверджують, що на цих підприємствах виробляли морські безпілотники, берегові ракетні комплекси та ракети.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про наслідки масованого ракетного удару по Україні 23 січня

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *