Низка західних лідерів прибули до Києва на знак підтримки в другу річницю повномасштабної війни

Чотири західні лідери прибули до Києва в суботу, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії, яке вже коштувало десятків тисяч життів
Урсула Фон дер Ляєн в Києві. Фото - twitter.com/vonderleyen

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, прем’єр-міністри Італії, Канади та Бельгії – Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо та Олександр Де Кроо – подорожували з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн нічним потягом із сусідньої Польщі.

Їхня присутність має на меті підкреслити прагнення Заходу допомогти Україні, навіть коли вона страждає від дедалі більшої нестачі військових поставок, що впливає на її ефективність на полі бою.

Фон дер Ляєн написала на платформі соціальних мереж X, що вона в Києві, щоб «відзначити надзвичайний опір українського народу». Вона додала: «Більш ніж будь-коли ми твердо стоїмо за Україну. Фінансово, економічно, військово, морально. Поки країна нарешті не стане вільною».

Очікується, що Мелоні та Трюдо підпишуть угоди про безпеку з президентом України Володимиром Зеленським під час свого перебування відповідно до угод, нещодавно укладених із Францією та Німеччиною на мільярди доларів.

Однак 61 мільярд доларів допомоги, обіцяний президентом США Джо Байденом, блокується республіканцями в Конгресі, що впливає на намагання Києва витіснити більшу та краще забезпечену російську армію.

У суботу Байден візьме участь у відеоконференції лідерів великих демократій Великої сімки (G7) під головуванням Мелоні, а Зеленського запросять приєднатися до обговорення.

Італія головує у G7 і організувала цю конференцію, заявивши, що життєво важливо розсіяти уявлення про те, що Захід втомився від війни, та що Росія перемагає.

зеленський
Президент України Володимир Зеленський на передовій в Запорізькій області. Фото – Прес-служба Президента України

Прагнучи зберегти увагу Заходу до України, навіть якщо війна між Ізраїлем і ХАМАС домінує в заголовках газет, Зеленський попередив, що Росія на чолі з президентом Володимиром Путіним може не зупинитися біля кордонів України, якщо вийде переможцем.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Урсула Фон дер Ляйєн піде на вибори голови Єврокомісії через виклики, пов`язані з війною в Україні та США

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *